Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF har ødelagt Hamas-infrastruktur i Nord Gaza

Her ses israelske soldater i Gaza, 5. januar 2023. (Foto: IDF)
Tre måneder efter 7. oktober-massakren har Israels forsvarshær (IDF) besejret Hamas i Nord-Gaza.

Tre måneder efter terrorgruppen Hamas startede krigen mod Israel med 7. oktober-massakren, da flere tusind Hamas-terrorister stormede ind over grænsen med Israel og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. 7. oktober-massakren var den værste mod jøder siden Holocaust og kostede over 1.200 liv. Massakren er også den mest dokumeteret i historien – terroristerne filmede alt hvad de gjorde mod deres forsvarsløse ofre – inkl. bestialske seksuelle overgreb og mord. Utallige savnes fortsat og mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Flere israelske byer er blevet udsat for over 12.000 raketangreb fra flere fronter. Over 500,000 israelere er blevet flygtninge og trues nu af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Nu udtaler Israels forsvarshær (IDF), at de har gennemført demontering af Hamas’ «militære rammeværk» i den nordlige del af Gaza, skriver Times of Israel.

IDF’s talsmand Daniel Hagari udtaler at IDF’s fokus er demontering af terrorgruppens resterende kapaciteter central og mod syd i Gaza.

I weekenden blev flere fremtrædende Hamas-terrorister dræbt under israelske luftangreb i Gaza. Blandt de dræbte er Ismail Siraj som var leder af Hamas’ Nuseirat-bataljon i det centrale Gaza, og hans næstleder Ahmed Wahaba.

Samme Hamas-bataljon ledede 7. oktober-massakren mod kibbutz Be’eri. Kibbutzen var en af de kibbutzer, der blev hårdest ramt af massakren. Masskren kostede over 1.200 babyer, bærn, kvinder, ældre, syge og mænd livet.

Der er fortsat sporadiske kampe og raketangreb mod israelske byer fra Gaza, men terrorgruppens infrastruktur er sat så meget ud af spil, at de ikke længere kan angribe israelske byer med de langvarrige raketangrebs-runder som de kunne før krigen.

Ifølge IDF er mindst 8500 terrorister fra Hamas, Palæstinensisk Islamsk Jihad og andre terrorgrupper blevet dræbt under kampene i Gaza. Derudover er flere tusind blevet såret. Før den igangværende krig havde Hamas omkring 30.000 bevæbnede og kampklare terrorister.

Mens IDF har fået kontrol over Gazas nordlige del, fortsætter de hårde kampe i Gazas centrale og sydlige dele. IDF’s talsmand Daniel Hagari udtaler at områderne er «fyldt med terrorister» og under byen Khan Younis er der fortsat et kæmpe tunnelnetværk.

– Kampen mod terror tager tid og der er ingen genvej. Det tager den tid som det tager. Derfor vil kampene også fortsætte 2024 ud. Vi arbejder ud fra en plan for at nå i vores mål med krigen: at demontere Hamas’ kapaciteter. Vores efterretningsarbejde og militære pres vil også fortsætte for at få gidslerne hjem.

IDF er også ved at opbygge sikkederheden langs grænsen med Gaza. Flere hundrede tusind indbyggere i de hårdt ramte massakre-områder blev evakueret og har været flygtninge i eget land i 3 mdr.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem