Search
Her ses IDF-osldater i byen Khan Younis i Hamas-kontrolleret Gaza. (Foto: IDF)

Mange IDF-soldater har mistet synet under Gaza-kampene

Flere hundrede israelske soldater har fået alvorlige øjenskader under kampene i Gaza.

Israel er for altid forandret efter 7. oktober-massakren mod Israel, der har kostet over 1,200 livet, over 10,000 såredegrove seksuelle overgreb og voldtægter af israelske kvinder, utallige savnede, mindst 240 kidnappet til Gaza, over 11.000 raketangreb mod israelske byer og over 500,000 israelere, der er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin.

Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Siden massakren har israelere på tværs af religion, etnicitet og køn forsvaret deres land og hver dag begraver israelske mødre og fædre deres børn, der er faldet i krig.

Udover de faldne, har flere hundrede IDF-soldater fået alvorlige øjenskader under kampene mod terrorgruppen Hamas, der har haft kontrollen over Gaza siden 2007. Mange af soldaterne er endt med at miste synet på det ene øje eller er blevet blinde.

De fleste soldater mistede synet fordi de ikke brugte det rette værneudstyr, skriver Israels nationale kanal KAN. Israels forsvarshær (IDF) har retningslinjer for brug af øjenbeskyttelse i kamp.

De fleste øjenskader skyldes splinter fra eksempelvis kugler, andre er blevet ramt i øjnene under kampene. 10-15% af øjenskaderne endte med tab af synet på det ene eller begge øjne.

Soroka-medicinske center i byen Beersheba har behandlet omkring 40 soldater for øjenskader. Alene den seneste ugestid har de behandler 5 soldater. Hospitalet har også lavet et kort klip for at få flere soldater til at bruge værnemidler.

IDF tilføjer at der ikke mangler værnemidler og de arbejder på at få soldaterne til at bruge dem.

Imens fortsætter antallet af faldne soldater også med at stige, hundredvis er blevet såret og mindst 5000 Hamas-terrorister er dræbt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp