Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har bombet over 400 terrormål i Gaza – ingen civile blev dræbt

Den øverste lejlighed i boligblokken var terrorist-skjulested for en Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) leder. PIJ terrorlederen blev dræbt, da hans lejlighed blev ramt i israelsk luftangreb, 11. maj. Selvom PIJ-terrorlederen gemte sig blandt civile, blev ingen civile dræbt i det israelske angreb. Kun terroristens lejlighed blev ødelagt. (Foto: Flash90)
Selvom Israel bombede flere hundrede terror-mål i Gaza, blev ingen civile palæstinensere dræbt.

Efter fem dages raketregn fra Hamas-kontrolleret Gaza, blev der lørdag indgået våbenhvile mellem Israel og den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) med Egypten som mægler.

I løbet af de fem dage nåede PIJ at angribe Israel med over 1.200 raketangreb, der blandt andet kostede 82-årige israelske Inga fra byen Rehovot og 34-årige Abdullah fra Gaza livet. Inga blev dræbt da en raket ramete boligejendommen hun boede i. Abdullah blev dræbt af PIJ-raket mens han var på arbejde i Israel. I alt blev mindst 69 såret, inkl. medarbejdere fra Gaza, Kina og Moldova. Endnu flere blev ramt af chok og angstanfald.

Israel besvarede raketangrebene med bombning af mere end 400 PIJ-terrormål.

Utolighederne startede primo maj, efter en kendt PIJ-terrorist sultede sig selv ihjel i israelsk fængsel. PIJ-terroristen havde nægtet at tage imod medicinsk behandling og blev til sidst indlagt på israelsk hospital, hvor hans liv ikke stod til at redde. Herefter angreb PIJ Israel med raketangreb. Den 2.-3. maj angreb PIJ Israel med over 100 raketangreb.

Den 9. maj blev 3 højtstående PIJ-terrorledere dræbt i israelsk luftangreb. De tre terrorledere stod bag flere terror- og raketangreb mod Israel – inkl. raketangrebene primo maj. PIJ-terrorlederne menes også at have planlagt flere terrorangreb.

De tre terrorledere havde gemt sig igennem længere tid, men kom op til overfladen da de skulle rejse til Egypten, ifølge israelske medier. Israel så de tre terrorledere som en stor trussel mod landets sikkerhed og besluttede at slå til, da muligheden bød sig.

Angrebet på de tre terrorledere kostede også 10 civile palæstinensere livet – familiemedlemmer og PIJ-terrorledernes naboer. Israels forsvarshær (IDF) udtaler, at de forsøgte at undgå civile ofre, men at det er meget svært at undgå, når terroristerne gemmer sig blandt civile. Åbne kilder viser at det var de eneste civile tab.

Sådan ser det ud når terrorgrupper i Gaza affyrer raketangreb mod Israels civilbefolkning fra tætbefolkede områder. Hvert eneste raketangreb er en dobbelt krigsforbrydelse fordi raketangrebene rettes mod civile i Israel fra civile områder i Gaza. (Foto: Flash90)

En oversigt baseret på de palæstinensiske terrorgruppers egne tal viser, at selvom Israel mellem onsdag og lørdag, bombede over 420 terrormål i Gaza, blev ingen civile dræbt.

Det er meget opsigtsvækkende, især med tanke på at terrorgrupperne i Hamas-kontrolleret Gaza, misbruger enklavens civile infrastruktur i deres terrorkrig mod Israel.

Udover bombning af raketramper, bombede Israel også våbenfabrikker, våbendepoter og andre PIJ-terrormål – mange af dem ligger midt i tætbefolkede og civile områder. Alligevel var der ingen civile tab.

I flere tilfælde har Israel advaret de civile i nærheden, inden områderne blev bombet for at give dem tid til at evakuere.

Af de 34 dræbte i Gaza var 13 PIJ-terrorister. Mange blev dræbt, mens de affyrede raketter mod Israels civilbefolkning. Andre var PIJ-terrorledere og blev dræbt i israelske præcisionsangreb. I alt blev seks af PIJ’s øverste terrorledere dræbt.

Her ses skaderne efter israelsk luftangreb i Hamas-kontrolleret Gaza, 13. maj. Mange af de bombede ejendomme blev brugt som PIJ våbenfabrikker og kommandocentre. Ingen civile blev dræbt. (Foto: Flash90)

Derudover blev fem terrorister fra terrororganisationen Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP) dræbt, samt to medlemmer af terrorgruppen Mujahideen-brigaderne.

Fire civile palæstinensere blev dræbt af PIJ’s fejlskudte raketter som eksploderede i Gaza. Derudover døde et palæstinensisk barn efter sigende af hjerteanfald under uklare omstændigheder.

Ifølge Hamas-myndighederne fik barnet et hjerteanfald som følge af de israelske bomber, men det er kun spekulationer. Den iransk-støttet terrorgruppe som kontrollerer alt i Gaza, er kendt for at lyve om naturlige dødsfald for at give Israel skylden. I 2018 blev Israel anklaget for at være ansvarlig for at en baby var død i Gaza. Internationale medier og organisationer hoppede med på Hamas’ anklager mod Israel.

Efterfølgende viste det sig, at familien var blevet betalt af Hamas for at lyve om dødsfaldet og give Israel skylden. Alligevel fortsætter internationale medier og organisationer med at bruge Hamas-myndighederne i Gaza som kilde og den seneste raketrunde mod Israel er ingen undtagelse.

Eksempelvis har flere norske medier skrevet at de fleste som blev dræbt under israelske luftangreb var civile. VG offentliggjorde blandt andet en artikel skrevet af NTB. Her stod blandt andet: «et flertal af de dræbte er civile». Deres kilde var «sundhedsmyndighederne i Gaza» – dvs. Hamas.

I stedet for at anerkende, at Israel har gjort en enorm indsats for at undgå civile tab, fortsætter norske- og internationale medier med at dæmonisere Israel med falske anklager om, at størstedelen af ​​de dræbte var civile.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem