Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Midlertidig våbenhvile efter et døgn med raketangreb mod Israel

Tre personer blev såret da en raket eksploderede på en byggeplads i Sderot. (Foto: MDA)
Efter et hårdt døgn med flere raketrunder mod Syd-Israel, er en midlertidig våbnhvile blevet forhandlet på plads med hjælp fra Egypten, Qatar og FN.

I løbet af det seneste døgn er Syd-Israel blevet angrebet af mere end 100 raketter af terrorister i Hamas-kontrolleret Gaza. Her til morgen er der indgået midlertidig våbenhvile med terrorgrupperne i den Hamas-enklaven, skriver Times of Israel.

De seneste raketangreb mod Israel kom efter Khader Adnan – en vigtig personlighed i den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Judæa og Samaria (Vestbredden), døde i går i israelsk fængsel efter 86 dages sultestrejke.

Efter flere raketrunder mod Syd-Israel blev parterne tidligt i morges enige om våbenhvile forhandlet på plads via embedsmænd fra Egypten, Qatar og FN, skriver Reuters.

Kort efter våbenhvilen gik raketalarmen alligevel i Syd-Israel ved Nir Am – der er ingen meldinger om skader.

Israels forsvarshær (IDF) udtaler at de efter en situationsvurdering har besluttet at israelske indbyggere som bor tæt på Gaza kan vende tilbage til en normal hverdag.

I Eshkol Regional Council, der grænser op til Gaza åbnede skolerne som normalt.

De første raketangreb efter terrorlederen Khader Adnan havde sultet sig selv ihjel forårsagede ikke skader. Som svar ramte IDF-kampvogne en Hamas-observationspost tæt på grænsen.

I løbet af tirsdag eftermiddag og aften blev Syd-Israel igen angrebet af raketangreb og mortergranater fra Gaza. Israels missilforsvarssystem, Iron Dome nedskød de fleste raketter. Flere raketter eksploderede i åbne områder i Israel eller inde i Gaza. Fem raketter eksploderede i byområder i Syd-Israel.

En raket eksploderede ved en byggeplads i byen Sderot, en 25-årig udenlandsk statsborger blev alvorligt såret, mens to andre blev lettere såret.

Alle tre sårede blev ramt af raketnedfald.

Et sikkerhedskamera fangede en raket som ramte et boligområde tæt på byen Ashkelon.

De iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) har taget ansvaret for raketangrebene som hævn for PIJ-terrorlederens død efter sin sultestrejke.

I løbet af dagen blev Syd-Israel angrebet af mindst 37 raketter.

Udover kampvognsilden tidligt i går, undlod IDF at angribe flere terrorfaciliteter i Gaza.

I aftes angreb Israels luftvåben Hamas terrormål som reaktion på raketterne.

Målene omfattede en Hamas træningslejr, en base med våbenproduktion, et betonproduktionsanlæg og et træningssted, terrorgruppens flådekommandoer samt en Hamas terrortunnel.

– Angrebene var et hårdt slag for Hamas’ evne til at befæste og bevæbne sig, udtaler IDF.

Ifølge palæstinensiske medier, blev eksplosioner hørt over det nordlige og centrale Gaza.

Ifølge palæstinensiske medier blev en mand hårdt såret i et luftangreb mod et Hamas-mål. Det er ikke blevet bekræftet af Hamas myndigheder.

Nogle timer senere, meddelte IDF om endnu en runde af luftangreb rettet mod flere Hamas-mål i Gaza.

Imens lød raketalarmerne igen i israelske samfund tæt på Gaza natten igennem og frem til våbenhvilen i morges.

Israel er blevet ramt af raketangreb igennem årtier fra Gaza hvor Hamas har haft den fulde kontrol siden de begik et blodigt kup mod Fatah i 2007. Hamas har som erklæret mål at udslette Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem