Her ses et raketangreb fra Gaza mod Israel, 13. maj 2021. (Illustrationsfoto: Flash90)

Raketangreb mod Israel efter terrorleder er død i israelsk fængsel

Khader Adnan, der var terrorleder i den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), er død efter flere måneders sultestrejke i israelsk fængsel. Israel forbereder sig nu på en eskalering.

Khader Adnan – en vigtig personlighed i den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Judæa og Samaria (Vestbredden), døde i dag i israelsk fængsel efter 86 dages sultestrejke, skriver Jerusalem Post.

Israelske fængselsmyndigheder udtaler at Adnan (44) blev fundet bevidstløs i sin celle. Han havde nægtet lægeundersøgelser og nægtede også at modtage lægebehandling under sin sultestrejke oplyser fængselsvæsenet.

Adnan blev kørt på Shamir-hospitalet beliggende tæt på Tel Aviv, hvor man uden held forsøgte at genoplive ham.

Kort efter hans død blev Syd-Israel angrebet af mindst tre raketangreb fra Hamas-kontrolleret Gaza. Der er ingen meldinger om tilskadekommende. Alligevel forbereder israelske myndigheder sig på, at konflikten kan eskalere.

Terrorgruppen PIJ advarer i udtalelse om at «okkupationen vil betale for Adnans død» og opfordrer til generalstrejke i Judæa og Samaria og Gaza. Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, som har kontrolleret Gaza siden 2007 udtaler at «okkupationen har det fulde ansvar for Khader Adnans død».

Adnan blev anholdt tilbage i februar i byen Arrabeh, beliggende tæt på byen Jenin i Judæa og Samaria som kontrolleres af de palæstinensiske myndigheder (PA). PA har mistet kontrollen i flere af sine byer hvor terrorgrupper, der truer Israels sikkerhed har taget over. Kort efter sin anholdelse begyndte Adnan på sin sultestrejkede.

Adnan var mistænkt medlemskab i terrororganisation, for støtte til en terrororganisation og opildning til terror mod Israel. Han blev sigtet og skulle være varetægtsfængslet frem til sin retssag. Der var blevet fastsat et retsmøde til 10. maj.

Adnan havde tidligere sultestrejket over flere omgange i fængslet.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp