Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Våbenhvile mellem Israel og Palæstinensisk Islamisk Jihad

Her ses Israels missilforsvarssystem Iron Dome i aktion over byen Ashkelon,13. maj før våbenhvilen trådte i kraft. (Foto: Flash90)
Effter fem dage, over 1.200 raketangreb mod Israel, to dræbte, 69 sårede, utallige ramt af chok/angst og omfattende materiele skader er en våbenhvile på plads.

I aftes blev Israel og den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinnensisk Islamisk Jihad (PIJ), enige om en våbenhvile med Egypten som mægler. Alligevel fortsatte PIJ med sine raketangreb mod Israel, derfor genoptog Israels forsvarshær sinde luftangreb mod PIJ-terrormål i Gaza (PIJ er den næststørste terrorgruppe i Hamas-kontrolleret Gaza efter iransk-støttet Hamas).


I dag er normaliteten så småt ved at vende tilbage i Syd-Israel.

Terrorgruppen PIJ nåede at angribe Israel med mere end 1.200 raketangreb – de fleste ramte Syd-Israel, men Tel Aviv og Jerusalem blev også angrebet.

Israels missilforsvar Iron Dome, der af mange israelere kaldes for deres skytsengel, nedskød omkring 400 raketter. Iron Dome nedskyder de raketter som affyres mod befolkede områder. Iron Dome kan ikke nå at nedskyde alle raketter, men sucessraten ligger på omkring 90%, de få raketter som slipper igennem forårsager meget store skader.

En raket ramte beboelsesejendom i byen Rehovot syd for Tel Aviv og kostede 82-årige Inga livet. Familien fortæller at de er meget bekymrede for Ingas mand, som ikke kan se sig selv leve videre uden sin elskede hustru efter et helt liv sammen.

I går blev en 35-årig palæstinensisk far til 6 børn fra Gaza, dræbt af en PIJ-raket mens han var på arbejde i Israel. Hans bror blev alvorligt såret ved angrebet. Derudover blev en israelsk-beduinsk mand også såret ved angrebet. Alle de sårede blev behendlet på et israelsk hospital.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem