Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Europæisk land køber israelske droner

Et ikke-navngivet europæisk land køber israelske Elibt's drone Skystriker. (Foto: Wikipedia)
Krigen i Ukraine har medført stigende europæisk efterspørgsel på israelsk-producerede våben

Tilbage i januar kunne MIFF fortælle, at Danmark vil købe 19 artillerisystemer og seks raketkastere fra den israelske virksomhed Elbit Systems. I februar kunne MIFF fortælle at en antisemitisk FN-udsending vil have Dammark stopper Elbit-aftalen.

Nu kan MIFF fortælle at Elbit har indgået en kontrakt til en værdi af over 600 millioner kroner for levering af kamikaze-droner til ikke navngivet europæisk land, skriver Times of Israel.

Skystriker kan flyve i over to timer med en rækkevidde på op til 100 km. Dronen kan også bære flere typer våben med op til ti kilo sprængstof. En kamikaze-drone styrter ind i sit mål og eksploderer.

Elbit udtaler, at de vil levere Skystriker-dronen over en periode på to år.

Krigen i Ukraine har medført stigende europæisk efterspørgsel på israelsk-producerede våben. I 2022 nåede salg af israelsk-producerede våben ny rekord med over 87 milliarder kroner – 2023 forventes at nå ny rekord.

Historisk våbenaftale med Tyskland Israels forsvarsminister Yoav Gallant udtalte om aftalen: – Den amerikanske regerings godkendelse af Arrow 3 salget til Tyskland, viser USA’s tillid til Israels forsvarsindustriers fremragende kapacitet. Det er en vigtig beslutning, der vil bidrage til Israels styrkeopbygning og økonomi. Det er yderst meningsfuldt for alle jøder, at Tyskland erhverver israelske forsvarskapaciteter.

Tidligere på året blev Finland medlem af NATO og første land, der ville købe det israelske luftforsvarssystem «Davids Sling»

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem