Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her er det israelske raketforsvarssystem som flere lande vil have

Israels raketforsvarssystem Arrow 3 kan nedskyde ballistiske missiler over atmosfæren. (Foto: Israels forsvarsministerium)
Efter Israels raketforsvarssystem Arrow 3 viste sit værd under de iranske angreb, har flere lande vist interesse for at købe det.

Medio april angreb blev Israel udsat for iransk angreb med omkring 170 droner, 30 krydsermissiler og 120 ballistiske raketter. Angrebet fik flere vestlige lande, inkl. Danmark til at komme med kraftig fordømmelse.

Angrebene førte også til at en uformel regional forsvarsalliance med blandt andet Saudi-Arabien, kunne vise sit værd i historisk samarbejde som medvirkede til at stoppe angrebene.

Nu har flere lande vist interesse for at købe det israelske raketforsvarssystem som stoppede angrebene.

Arrow 3 viste sit værd, Boaz Levy som er administrerende direktør i den statsejet virksomhed Israel Aerospace Industries (IAI), melder om international interesse for køb af Arrow 3.

Han tilføjer: – Vi er blevet kontaktet af flere lande som vil vide mere om Arrow 3. Jeg ser flere salgsaftaler fremtidige salgsaftaler for mig i fremtiden – især efter systemet viste sit værd.

IAI har udviklet Arrow 3 i samarbejde med USA og Boeing.

I skrivende stund vides det ikke hvilke lande har vist interesse for Arrow 3.

I 2023 besluttede Tyskland at købe systemet, mens Finland har købte «Davids slynge».

Israel er kendt for at være en Start Up Nation med dynamisk innovation, avanceret teknologi og en ud af boksen tankegang.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem