Her ses test af det israelske luftforsvarssystem Spyder - dato ukendt. (Foto: Rafael Advanced Defense Systems)

Finland køber israelsk luftforsvarssytem

To israelske virksomheder vandt udbbuddet over blandt andet norsk luftforsvarssystem.

Den finske regeringen har besluttet at købe israelsk luftforsvarssystem. Finland står nu over for at skulle vælge mellem to israelske leverandører af jord-til-luft-missilsystemer, skriver Finlands nationale nehedsmedie (svarende til DR) YLE.

Det vides endnu ikke hvor meget investeringen vil koste, alt tyder dog på at der er tale om en stor investering. Det nye luftforsvarssystem vil have en langt bedre rækkevidde og effektivitet end Finlands nuværende forsvarssystem.

– Der er tale om en betydelig investering, lige efter vi har købt jagerfly, udtaler Finlands forsvarsminister Antti Kaikkonen. I 2021 besluttede Finland at købe 64 F-35 jagerfly.

Israel Aerospace Industries og Rafael Advanced Systems, der blandt andet har udviklet Israels missilforsvarssystem Iron Dome konkurrer om udbuddet. De israelske virksomheder vandt blandt andet over det norske luftforsvarssystem fra Kongsberg Gruppen. Læs om Iron Dome HER.

Finland opruster sit luftforsvarssystem som en konsekvens af Ruslands invasion af Ukraine. Finland deler en lang grænse med Rusland.

– Situationen langs vores græmnser er fredelig, men vi må altid være på vagt og styrke vores forsvarsevner, udtaler forsvarsminister Kaikkonen.

Finland vil vælge mellem de to israelske luftforsvarssytemer primo 2023.

Se test nedenfor af Rafael Systems luftforsvarssystem Spyder:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp