Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Her er Israels nye kampvogn

Her ses Israels nye kampvogn Barak, 19. september 2023. (Foto: Israels forsvarsministerium)
Kampvognen Barak er klar efter 5 års udvikling.

Israels forsvarsministerium og Israels forsvarshær (IDF) har præsenteret militærets nye kampvogn, der hedder Barak og har taget 5 år at udvikle. De første udgaver af hvad ministeriet kalder… «femte generations Merkava-kampvogne» blev leveret til 52. panserbatalion i den 401. brigade.

Barak er udstyret med topmoderne systemer udviklet af israelske virksomheder som Elbit Systems, Rafael, Israel Aerospace Industries og andre virksomheder.

Udviklingen af den nye kampvogn begyndte tilbage i 2018. De første tests begyndte i 2020. Det tog 5 år at kunne præsentere kampvognen Barak.

Israels forsvarsministerium udtaler at kampvognen er udstyret med «et bredt spekter af sensorer» til at opdage mål. “Kampvognen indhenter også efterretning, som deles med andre kampvogne og militæret, hvilket er en «ægte revolution på slagmarken», skriver Times of Israel.

Se Barak i aktion her:

Vognkommandøren vil være udstyret med en hjelm udviklet af Elbit, der minder om en jagerpilots hjelm. Hjelmen giver et fuldt overblik over omgivelserne og viser relevant information om igangværende kampe.

Elbit udtaler, at hjelmen, der hedder IronVision, vil give kampvognsbesætningen mulighed for, at kunne se køretøjets panser via kameraer og sensorer på ydersiden. Dermed får besætningen et «kontinuerligt overblik over omgivelserne uden for, mens de sidder i kampvognen».

– Systemet giver besætningen en 360 graders overblik når de bevæger hovedet og lokalisere mål i realtid med kunstig intelligens (AI), udtaler Israels forsvarsministerium.

Israels nye kampvogn har større slagkraft og bedre overblik end tidligere israelske kampvogne. (Foto: IDF)

Barak-kampvognen giver ikke kun besætningen et bedre udsyn i dagslys, den giver også bedre nattesyn takket være forbedrede natkikkerter, sammenlignet med Israels tidligere Merkava-modeller. Derudover har Barak har berøringsskærme, der giver hvert besætningsmedlem relevant information.

Systemerne giver besætningsmedlemmerne mulighed for at kæmpe, mens de sidder beskyttet inde i kampvognen. I tidligere modeller var besætningen mere udsat for snigskytteangreb, når de israelske besætninger åbnede kampvognslugerne for at få overblik over, hvad der foregik uden for.

Barak-kampvogn har også det avancerede missilforsvarssystem Trophy, som Israel også har monteret på ældre kampvogne og pansrede personelkøretøjer. Trophy opdager indkommende missiler og sender små projektiler ud for at ødelægge missilet, inden det rammer kampvognen.

I Norge vil den israelske teknologi også blive inkorporeret i nye kampvogne.

Barak-kampvognens ildkraft er markant stærkere – Israels forsvarsminister Yoav Gallant udtaler, at det er symbolsk, at den nye kampvogn præsenteres samtidig med Israel markerer 50-året for Yom Kippur-krigen.

Forsvarsminister Gallant: – Kampvognen vil sikre Israels forsvarshærs kvalitative forspring, både i forsvar og angreb.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem