Israels nyeste våben «revolutionerer slagmarken»

Våbenet er udviklet for at kæmpe mod fjender som bruger menneskelige skjold.
Skærmdump fra klip af test af den nye laserstyrede granat Iron Sting. (Foto: Forsvarsministeriet)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

En ny laserstyret granat er færdigafprøvet og vil give større slagkraft til mindre enheder, samtidigt med faren for utilsigtede skade mod civile reduceres. Det skyldes det nye våbens præcisionssikkerhed, melder Israels Forsvarsministerium.

De nye Iron Sting 120mm-granater er udviklet af Forsvarsministeriet i samarbejde med det israelske forsvar og forsvarsteknologiselskabet Elbit Systems. Efter flere vellykkede tests er våbenet klar til at blive taget i brug.

Læs MIFFs tidligere artikel om Elbit Systems HER.

Forsvarsminister Benny Gantz udtaler at israelsk industri giver IDF teknologi «som ændrer slagmarken og giver os mere slagkraftige, nøjagtige og effektive midler». Han henviser til at terrorgruppen Hamas i Gazastriben og terrorgruppen Hizbollah i Libanon bruger civile som skjold i deres krigsføring.

De nye laserstyrede granater er special tilpasset til kamp mod en fjende som gemmer sig blandt civilbefolkningen, forklarer forsvarsministeren.

Det har taget 10 år at udvikle Iron Sting som skal hjælpe det israelske forsvar i at bekæmpe truslerne de forventer at stå over for i de kommende år.

Det nye våben skal også være banebrydende på internationalt niveau. Det vil give infanterienheder den nøjagtighed som tidligere kun var tilgængelig fra missiler og luftbårne våben. Nå kan de affyre præcisionsstyrede granater.

– Iron Sting er ment som træfsikkerhed i både åbne og overfyldte urbane områder, samtidigt med faren for utilsigtet skade på civile minimeres, udtaler Yaniv Rotem ved forsvarsdepartementets våbenudvikling.

Ifølge Elbit har Iron Sting en rækkevidde på 1-12 kilometer, afhængigt af bombekasteren, og træfsikkerhed på 10 meter fra målet.

Se Israels nye vidunder-våben her:

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelInterpol har fjernet Sbarro-terrorist i Jerusalem fra liste over efterlyste
Næste artikelKøbenhavns Kommune: Boykot af israelske bosættelser er ulovlig
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise