Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelske Elbit udvalgt til levering af taktisk udstyr til den schweiziske hær

Israelske Elbit vandt udbud på levering af taktisk udstyr til den schweiziske hær.

Artiklen er oversat af Henrik Engel.

Den israelske producent af forsvarsudstyr Elbit er udvalgt til at levere taktisk radioudstyr til den schweiziske hær, skriver Times of Israel.

Aftalen er godkendt af det schweiziske parlament og beløber sig til ca. 2 mia kroner.

Forinden skulle Elbit igennem en længerevarende test foretaget af den schweiziske hær, hvorefter Elbit blev udvalgt af det schweiziske ministerium for forsvar, civil beskyttelse og sport.

Elbits kommunikations-platform er baseret på deres E-LynX taktiske software radio-løsninger.

-Vi er stolte over at være blevet valgt til at levere vigtigt udstyr til den schweiziske hær. Schweiz er et strategisk vigtigt marked for os, og vi vil fortsætte vores arbejde med at støtte de schweiziske væbnede styrker og udvide vores samarbejde med den scweiziske industri, sagde Elbits formand og CEO, Bezhalel Machlis i en meddelelse.


Den schweiziske hær planlægger at indkøbe udstyret i løbet af næste år. Elbits udstyr vil erstatte deres nuværende mobile radioudstyr og køretøjsbårne intercom systemer, som tages ud af brug i perioden 2018 – 2022.

Schweiz begyndte allerede udbudsprocessen om nyt kommunikationsudstyr i 2015, hvor 15 forsellige producenter deltog i udbudsrunden.

Elbit vandt udbuddet over det schweiziske kommunikations-firma Roschi Rohde & Schwarz AG, og Ittigen, der er en del af den tyske producent Rohde & Schwarz.

Elbit har tidligere samarbejdet med den schweiziske hær om en aftale, som løste flere af hærens udfordringer.

I 2015 solgte Elbit overvågnings-droner til Schweiz for ca. 1,7 mia kroner.

Aftalen skabte røre i Schweiz, fordi modstanderne ikke mente man burde investere i den israelske militæreindustri, som ifølge dem, overtræder palæstinensernes menneskerettigheder.

Den schweiziske forsvarsminister sagde, at Schweiz købte dronerne af et privat firma, og at dronerne udelukkende skulle bruges til grænseovervågning.

Tilbage i 2017 overværede ledende personale fra den schweiziske hær dronetests i Golan.

Den schweiziske forsvarsminister sagde efterfølgende, at personellet ikke var klar over, at luftbasen de havde besøgt var placeret i ”besat område”, hvorfor deres besøg var ”imod” landets politik. Derfor ville forsvarsministeren og embedsmænd ikke få tilladelse til, at besøge området i fremtiden.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem