Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

USA har godkendt NATO-lands køb af Israels luftforsvarssystem

En forsvarsrakett fra Davids slynge avfyres. (Foto: Det israelske forsvarsdepartementet)
Her ses Israels luftfarsvarssystem David's Sling i aktion. (Foto: Israels Forsvarsministerium)
Tidligere på året blev Finland første land, der ville købe luftforsvarssystemet David's Sling.

Tidligere på året kunne MIFF fortælle at Finland ville blive første land, der køber Israels luftforsvarssystem David’s Sling

Nu er aftalen til en værdi af omkring 347 mio. dollars (svarende til over 2,3 mia. kr), inkl. optioner til en værdi af $237 mio. dollars (svarende til over 1,6 mia. kr) blevet godkendt af USA, skriver i24NEWS.

Aftalen vil blive underskrevet ved officiel ceremoni af Israels og Finlands sikkerhedsministre.

Jf. indkøbsaftalen vil systemet omfatte de Israel-USA producerede aflyttere, israelsk producerede missilaffyringsramper og radarsystemer. Den finske version af systemet vil blive udviklet i samarbejde mellem israelske og amerikanske industrier og integreret i Finlands kommando- og kontrolsystemer.

Israels forsvarsminister Yoav Gallant udtaler om aftalen: – Den amerikanske regerings godkendelse… markerer et væsentligt skridt hen imod realiseringen af en historisk aftale mellem Israel og Finland.

Finlands meddelelse om at de ville købe David’s Sling, kom dagen efter de blev medlem af NATO. Finlands NATO-tiltrædelsesproces var den hurtigste i organets historie.

David’s Sling er udviklet af Rafael Advanced Defensive Systems i samarbejde med USA’s forsvarsgigant Raytheon og er designet til at stoppe ballistiske missiler, UAV’er, fjendtlige fly og andre lufttrusler.

– Købet vil skabe en ny kapacitet for de finske forsvarsstyrker til at opsnappe mål i stor højde. Samtidig fortsætter vi den ambitiøse og langsigtede udvikling af Finlands forsvarskapacitet i et nyt sikkerhedsmiljø, udtalte Finlands forsvarsminister Antti Kaikkonen.

Forsvarsminister Gallant roste Finland: – Den finske regerings beslutning om at købe David’s Sling afspejler de stærke forsvarsbånd mellem vores lande og de banebrydende kapaciteter i Israels forsvarsindustrier.

Forsvarsministeren takkede sin finske kollega Kaikkonen og den finske regering for derers tillid til det israelske system og tilføjede: – Jeg er overbevist om at samarbejdet mellem vores lande vil øge vores beredskab til at reagere på regionale og globale trusler.

Se luftforsvarssystemet i aktion her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem