Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Papua Ny Guinea vil åbne ambassade i Jerusalem

Jerusalem har været det jødiske folks hovedstad i tre tusind år. (Foto: Ilirjan Rrumbullaku, flickr)
Flere lande forventes at åbne ambassade i Israels hovedstad i løbet af 2023.

Der har igennem noget tid været rygter om at Papua Ny Guinea ville åbne en ambassade i Israels hovedstad. Tilbage i februar udtalte Israels udenrigsminister sig om planerne, efter meddelelse fra sin Papua Ny Guineanske kollega.

Nu er der kommet en officiel meddelelse om at Papua Ny Guineas premierminister vil besøge Israel i næste uge og at landet vil åbne sin ambassade i Jerusalem, meddelte embedsmænd i dag, skriver i24NEWS.

Premierminister James Marapes talsmand udtaler at premierministeren kommer på statsbesøg i Israel. Ifølge israelske kilder vil han blive ledsaget af Israels premierminister Benjamin Netanyahu.

Ifølge Kanal 14 og Times of Israel vil ambassaden blive indviet 5. september.

Som nævnt kom udenrigsminister Justin Tkachenko allerede med beskeden til sin israelske kollega tilbage i februar, om at hans regering ville følge i andre landes fodspor og åbne en ambassade i Jerusalem i løbet af 2023.

USA skabte historie med daværende præsident Donald Trump, da de som det første land, flyttede deres ambassade til den jødiske sats hovedstad i 2018. Herefter fulgte Guatemala, Honduras og Kosovo. Andre lande, senest Sierra Leone, har meddelt at de vil åbne ambassader i Jerusalem. Derudover har det også været fremme, at Ungarn som det første EU-land, ville flytte sin ambassade til hovedstaden i løbet af året.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem