Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israels udenrigsminister: – Uruguay åbner diplomatisk kontor i Jerusalem

Israels udenrigsminister Eli Cohen forventer at flere lande vil åbne ambasssader i hovedstaden Jerusalem. (Foto: Flash90)
Udenrigsminister Eli Cohen: - Vi fortsætter arbejdet med at styrke Jerusalems internationale status som Israels hovedstad.

Paraguay – tilbage i 2021, udtalte Paraguays tidligere økonomi- og handelsminister Gustavo Leita, at det var en fejl at flytte landets ambassaden fra Jerusalem.

Tidligere på ugen mødtes Israels udenrigsminister Eli Cohen med Paraguays nye præsident Santiago Peña. Nu planlægger Paraguay at genetablere sin ambassade i Israels hovedstad Jerusalem.

Under mødet hyldede udenrigsminister Cohen, de latinamerikanske lande for ‘at stå ved staten Israel og det jødiske folks side’, skriver i24NEWS.

Uruguay – efter sit møde med Uruguay’s præsident og udenrigsminister, har udenrigsminister Cohen meddelt, at Uruguay vil åbne nyt diplomatisk kontor i Jerusalem, skriver i24NEWS.

Udenrigsminister Cohen i pressemeddelelse: – Vi fortsætter med at styrke den internationale status for Jerusalem som Israels hovedstad.

– Da jeg tiltrådte min stilling i begyndelsen af året, satte jeg et mål om at fordoble antallet af diplomatiske missioner i Jerusalem – i indeværende uge har vi taget to vigtige skridt på vej mod vores mål, udtaler udenrigsminister Cohen.

Det nye diplomatiske kontor vil få til opgave at fremme samarbejdet mellem landene inden for innovation. Meddelelsen kom efter Paraguays meddelelse om, at de ville flytte ambassaden tilbage til Jerusalem.

– Uruguay er en af Israels vigtigste venner i Latinamerika, og præsidentens beslutning om at åbne et innovationskontor i Jerusalem vil fremme forbindelserne mellem vores lande samt de økonomiske og handelsmæssige forbindelser mellem os, udtaler udenrigsminister Cohen.

Mødet med Uruguays præsident Luis Lacalle Pou skete samtidig med indvielsesarrangementer i Paraguays hovedstad Asunción, hvor udenrigsminister Cohen mødtes med landets nyvalgte leder Santiago Peña. Israels udenrigsminister inviterede begge statsoverhoveder til at besøge Israel.

Herefter mødtes udenrigsminister Cohen med sin uruguayanske kollega Francisco Bustill i Montevideo. Israels udenrigsminister fremhævede vigtigheden af at bekæmpe mod Irans forsøg på at udvide deres aktiviteter i det latinamerikanske kontinent, og behovet for at handle øjeblikkeligt for at forhindre Irans udvikling af atomvåben.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem