Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Tidligere minister i Paraguay: – Fejl at flytte vores ambassade fra Jerusalem

Jerusalem har været det jødiske folks hovedstad i tre tusind år. (Foto: Ilirjan Rrumbullaku, flickr)
- Vi har støttet den forkerte side - vi tog fejl. Israel kunne have været en god samarbejdspartner for os, siger Paraguays tidligere økonomiminister, Gustavo Leita.

Paraguays tidligere økonomi- og handelsminister, Gustavo Leita udtaler:
– Det var en fejl fra vores side at flytte ambassaden fra Jerusalem. Hvad angår hjælp fra vores allierede som kan hjælpe os teknologisk, har jeg ingen tvivl om at Israel kan hjælpe os og det lader til at vi har begået vores fejl med overlæg.

– Israel kan hjælpe med at opbygge en vaccine-alliance og det lader ikke til at vi står øverst på listen. Som et resultat af Paraguays dårlige diplomatiske evner i den nuværende administration, hovedsageligt ved at landet er fusioneret med den forkerte side, kan vi i dag ikke drage nytte visse fordele, slutter Leita.

For knap tre år siden besluttede Paraguay at trække deres anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad tilbage og fjerne deres ambassade fra byen. Israels premierminister Benjamin Netanyahu reagerede kraftigt på Paraguays beslutning. Paraguayanske regeringskilder forklarede, at trods respekten for Israel og de gode forbindelser mellem landene, var beslutningen truffet af den tidligere præsident Horace Curtis henimod slutningen af hans præsidentperiode. Paraguays præsindet ankom først i maj 2020 for at indvie landets ambassade i teknologiparken, skriver avisen Israel Hayom (artiklen er oversat fra hebraisk).

For cirka en måned side blev Kosovo det tredje land, der flyttede sin ambassade til Israels hovedstad, Jerusalem. Ines Demiri, Kosovos første ambassadør i Israel, indviede ambassaden officielt. På Twitter skrev hun: – Stor glæde og stolthed over ambassadeåbningen, betjening af mit land i Israel er mit livs store ære.

Læs mere om forholdet mellem Israel og Kosovo HER.

Læs: – Vores ambassade forbliver i Jerusalem. Bøjer ikke af for presset fra Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

Læs: EU advarer Serbien og Kosovo mod at flytte deres ambassader til Jerusalem. Antyder at det kan påvirke deres ønske om EU-medlemskab.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem