Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi (t.h.) indvier skiltet som vil stå ved Kosovos ambassade i Jerusalem. (Foto: GPO)

– Vores ambassade forbliver i Jerusalem

Bøjer ikke af for presset fra Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

Kosovos nye udenrigsminister Donika Gervalla udtaler at etablering af en ambassade i Jerusalem er «en endelig beslutning». Han afviser pres fra Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan om at Kosovos nye regering skal revurdere etablering af ambassade i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Jeg mener at spørgsmålet om vores ambassade i Israel er endelig afklaret. Hvorfor er det endelig afklaret? Fordi jeg mener at vi ikke kan involvere os i et diplomatisk eventyr og revurdere noget som allerede er bestemt, siger han.

Kosovo etablerede diplomatiske forbindelser med Israel den 1. februar og blev i marts både det første europæiske land, og det første land med muslimsk majoritet som åbnede en ambassade i den vestlige del af Jerusalem.

Læs også: EU advarer Serbien og Kosovo mod at flytte deres ambassader til Jerusalem. Antyder at det kan påvirke deres ønske om EU-medlemskab.

For nylig fik Kosovo en ny regering og den tyrkiske præsident sendte i den anledning et brev til den nye premierminister Albin Kurti, hvor han bad landet revurdere ambassaden i Jerusalem. Erdogan advarede om at det kunne skade relationerne mellem landene , men Kosovo nægter at bøje af for presset.

Udenrigsminister Gervalla siger Kosovo ønsker at styrke båndene til Israel, men at de også ønsker at have «et godt venskab og gode bånd til de palæstinensiske myndigheder».

Hidtil har det kun været USA og Guatemala som havde en ambassade i Jerusalem, men flere lande har åbnet op for for at flytte deres ambassader fra Tel Aviv til Israels hovedstad. Ungarn og Tjekkiet har ambassadekontor i byen – læs mere HER.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp