Search
Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi (t.v.) og Tjekkiets premierminister Andres Babiš ved åbning af ambassadekontoret i Jerusalem.

Tjekkiet åbnede ambassadekontor i Jerusalem

Bliver dermed det andet EU-land med diplomatisk kontor i Israels hovedstad.

Den 11. marts åbnede Den Tjekkiske Republik deres ambassadekontor i Israels hovedstad, Jerusalem. Premierminister Andrej Babis og Israels udenrigsminister Gabi Ashkenazi deltog i åbningsceremonien.

– Vi holder vores løfte, sagde Babis da han klippede snoren udenfor ambassadekontoret, skriver avisen Times of Israel.

Tjekkiet vil fortsat beholde ambassaden i Tel Aviv, men kontoret i Jerusalem får fuldværdig diplomatisk status med permanent stab. Kontoret vil håndtere alt fra politik og økonomisk samarbejde til forskellige konsulære opgaver.

Det tjekkiske udenrigsministerium bekendtgjorde planene om et ambassadekontor i Jerusalem tilbage i december. Tjekkiet bliver dermed det andet EU-medlemsland, efter Ungarn, som har åbnet et diplomatisk kontor i Israels hovedstad.

Ashkenazi sagde at åbningen «var endnu et bevis på dybden og omfanget af venskabet vi deler med det tjekkiske folk, Den Tjekkiske Republik og regering». Israels sikkerhedsminister Amir Ohana, som repræsenterede premierminister Benjamin Netanyahu under åbningen, omtale det som en historisk begivenhed og sagde at det «ville styrke de israelsk-tjekkiske forhold».

Tjekkiets socialdemokratiske præsident Miloš Zeman været forkæmper for at flytte landets ambassade til Jerusalem. Han mener at europæiske politikere er feje fordi de ikke tør flytte deres ambassader sine til Israels hovedstad – læs mere HER.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp