Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Udenrigsminister Cohen: – Forventer yderligere tre lande åbner ambassader i Jerusalem

Israels udenrigsminister Eli Cohen forventer at flere lande vil åbne ambasssader i hovedstaden Jerusalem. (Foto: Flash90)
USA, Guatamala, Honduras og Kosovo har allerede en ambassade i Israels hovedstad - se hvilke lande forventes at gøre det samme.

I 2018 skabte USA historie, efter daværende præsident Trump besluttede at flytte ambassaden til Israels hovedstad Jerusalem.

Siden fulgte Guatamala, Honduras og Kosovo i USA’s fodspor.

Israels udenrigsminister Eli Cohen har netop været vært for ambassadørerne fra USA, Guatemala, Honduras og Kosovo ved en særlig ceremoni, der fejrede Jerusalems dag og Israels 75 års fødselsdag.

Til i24NEWS fortæller udenrigsminister Cohen, at han er “optimistisk” og forventer at yderligere tre lande vil åbne ambassader i Jerusalem.

Flere lande har overvejet at flytte deres ambassader. Den Dominikanske Republik, Surinam, Liberia og Malawi er nogle af de lande som har overvejet at åbne ambassader i Israels hovedstad.

I februar meddelte Papua Ny Guineas udenrigsminister Justin Tkachenko sin israelske kollega, at landet vil åbne ambassade i Jerusalem – det ville være landets første repræsentation i Israel, og processen forventes at begynde i år.

Sverige antyder at de også vil flytte deres ambassade til Jerusalem. Den 15. maj skrev Sveriges vicepremierminister Ebba Busch et længere indlæg på sin Facebook-side, i forbindelse med Israels udenrigsminister var på historisk besøg i landet (efter årtiers kold luft mellem landene). I indlægget skrev Busch blandt andet: “næste år i Jerusalem”, at svensk politik har været “præget af en ubalanceret og næsten fjendtlig holdning til Israel,” samt: “Jeg siger det højt og tydeligt – de dage er forbi.”

Ser vi på EU, har Ungarn ført an i ønsket om at flytte sin ambassade til Jerusalem, men hvem ved, måske kommer Sverige først?

Også Aserbajdsjan har skrevet historie efter de som det første shiamuslimske land, fornylig åbnede en ambassade i Israel. Det skete kort efter de to lande offentliggjorde deres gode forbindelser siden deres etablering i 1991 (efter murens fald).

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem