Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Serbien og Kosovo vil åbne ambassade i Jerusalem

Serbiens præsident Aleksandar Vucic, den amerikanske præsident Donald Trump og Kosovos premierminister Avdulla Hoti underskriver en aftale i Det Hvide Hus den 4. september 2020. (Foto: Joyce N. Boghosian, Det Hvide Hus, flickr)
Fredag ​​den 4. september opnåede Israel nye opsigtvækkende diplomatiske gennembrud.

Fredag 4. september var USAs præsident Donald Trump vært for topmøde mellem Serbiens præsident Aleksandar Vucic og Kosovos premierminister Avdulla Hoti. Med amerikansk mægling er de to lande blevet enige om at normalisere økonomiske forbindelser, tolv år efter Kosovo erklærede sin uafhængighed fra Serbien i 2008.

Som en del af aftalepakken som Trump-administrationen har fået på plads, vil Serbien flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem inden juli 2021. Inden da vil serberne åbne et repræsentationskontor i byen. Serbien kan dermed blive det første europæiske land som flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad.

Men Kosovo kan komme Serbien i forkøbet. Fredag blev det desuden bekendtgjort at Kosovo og Israel vil anerkende hinanden og etablerer diplomatiske forbindelser. I samtale med premierminister Benjamin Netanyahu sagde Kosovos premierminister Huti at ambassaden vil komme til at ligge i Jerusalem.

– Det første land med et muslimsk flertal vil åbne en ambassade i Jerusalem. Som jeg har sagt de seneste dage, udvider cirklen for fred og anerkendelse af Israel sig og vi forventer at flere lande vil tilslutte sig, sagde Netanyahu.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem