Serbien og Kosovo vil åbne ambassade i Jerusalem

Fredag ​​den 4. september opnåede Israel nye opsigtvækkende diplomatiske gennembrud.

Serbiens præsident Aleksandar Vucic, den amerikanske præsident Donald Trump og Kosovos premierminister Avdulla Hoti underskriver en aftale i Det Hvide Hus den 4. september 2020. (Foto: Joyce N. Boghosian, Det Hvide Hus, flickr)Før du læser videre, vil vi gerne takke dig som er medlem af MIFF og gør det muligt for os at drive denne hjemmeside. Hvis du ikke er medlem endnu, vil vi gerne invitere dig til at betale kontingent for 2021 nu. Så giver vi dig resten af ​​år 2020 gratis.

Fredag 4. september var USAs præsident Donald Trump vært for topmøde mellem Serbiens præsident Aleksandar Vucic og Kosovos premierminister Avdulla Hoti. Med amerikansk mægling er de to lande blevet enige om at normalisere økonomiske forbindelser, tolv år efter Kosovo erklærede sin uafhængighed fra Serbien i 2008.

Som en del af aftalepakken som Trump-administrationen har fået på plads, vil Serbien flytte sin ambassade i Israel til Jerusalem inden juli 2021. Inden da vil serberne åbne et repræsentationskontor i byen. Serbien kan dermed blive det første europæiske land som flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Israels hovedstad.

Men Kosovo kan komme Serbien i forkøbet. Fredag blev det desuden bekendtgjort at Kosovo og Israel vil anerkende hinanden og etablerer diplomatiske forbindelser. I samtale med premierminister Benjamin Netanyahu sagde Kosovos premierminister Huti at ambassaden vil komme til at ligge i Jerusalem.

– Det første land med et muslimsk flertal vil åbne en ambassade i Jerusalem. Som jeg har sagt de seneste dage, udvider cirklen for fred og anerkendelse af Israel sig og vi forventer at flere lande vil tilslutte sig, sagde Netanyahu.

Tidligere artikelFrygter Hizbollah-angreb inden helligdagene
Næste artikelMalawi: Vil åbne ambassade i Jerusalem
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.