George Deek er kristen-ortodoks israeler og Israels ambassadør i Aserbajdsjan. Nu kan han endelig åbne champagnen og fejre at det første shia-muslimske land åbner deres ambassade i Israel! (Foto: Skærmdump fra Twitter)

Israels ambassadør: – Åbning af Aserbajdsjans ambassade vil få historisk betydning for vores relationer

George Deek: - Aserbajdsjans historiske beslutning om at åbne en ambassade i Israel har også stor symbolsk betydning: det er et signal til verden om, at vores særlige venskab er en kilde til stolthed, og at vi vil se det vokse og blomstre. Nu kan vi udvide vores relationer i erhvervslivet samt den private, offentlige- og kulturelle sektor.

Aserbajdsjans beslutning om at åbne en ambassade i Israel vil få stor betydning for relationerne mellem vores lande, fortalte Israels kristen-ortodokse ambassadør George Deek i Aserbajdsjan allerede til det aserbajdsjanske nyhedsbureau Trend tilbage i september.

Nu har Aserbajdsjans parlament netop besluttet at åbne hvad vil blive den første ambassade i den jødiske stat, af et shia-muslimsk land som også er hjem til et af de største jødiske samfund i den arabiske verden.

– Det er vigtigt at huske, at beslutningen i høj grad er et resultat af beslutsomheden fra Aserbajdsjans ledelse og begge siders forpligtelse til at styrke vores venskab, fortæller Deek.

Deek understreger at Aserbajdsjan har taget et stort skridt for at få landenes realationer op på et helt nyt niveau.

– Den historiske beslutning om at åbne en ambassade i Israel har også stor symbolsk betydning: det er et budskab til verden om, at vores særlige venskab er en kilde til stolthed, og at vi ønsker at se det vokse og blomstre. At åbne en ambassade vil give os mulighed for at udvide vores relationer både i den offentlige sektor og den offentlige sektor, erhvervslivet og den kulturelle sektor, understeger Deek.

Ambassadøren mener også at beslutningen vil få en vigtig praktisk betydning, især inden for turisme, handel og kultur:

– Nu vil Aserbajdsjan endelig have en diplomatisk repræsentation i Israel, hvilket vil give landet mulighed for at mødes og tale direkte med israelere i Israel. Forestil dig, hvor meget vi kan opnå, når aserbajdsjanske embedsmænd vil kunne mødes med israelske virksomheder inden for teknologi, innovation og landbrug, forbinde dem med aserbajdsjanske partnere, organisere delegationer og hjælpe vores handel med at trives. Forestil dig, hvordan aserbajdsjansk kultur vil blive præsenteret for den israelske offentlighed og vores folk-til-folk-relationer vil blive styrket. Det vil turismen naturligvis nyde godt af, og vi ser allerede nu, hvordan den vokser år efter år. Ud over teknologi og landbrug ser jeg også et potentiale i sundhedssektoren, vedvarende energi og udvikling af smarte byer.

Deek slutter: Nu har jeg en flaske champagne som venter på at blive åbnet så vi kan fejre den store dag!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp