Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Første shia-muslimsk land åbner ambassade i Israel

Her ses Heydar-moskéen i Baku, Aserbajdsjans hovedstad. (Foto: Nati Shohat, Flash90)
Den shia-muslimske verden domineres af Iran, men nu har Aserbajdsjans parlament besluttet at åbne en ambassade i Israel.

Times of Israel skriver at det første shia-muslimske land åbner en ambassade i Israel. Bahrain har allerede en ambassade i Israel, men selv om landet har et shia-muslimsk flertal, styres Bahrain af en sunni-muslimsk kongefamilie. Bahrain åbnede deres ambassade i Tel Aviv efter De historiske Abraham-Aftaler blev indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020.

– Aserbajdsjan er en vigtig partner for Israel og hjem til et af de største jødiske samfund i den muslimske verden. Beslutningen om at åbne en ambassade viser hvor gode relationerne er mellem de to lande. Den israelske regerings indsats for at opbygge solide politiske broer til den muslimske verden har båret frugt, Tweetede Israels afgående premierminister Yair Lapid.

Israels ambassadør i Aserbajdsjan, George Deek, der selv kommer fra en ortodoks-kristen israelsk familie, Tweetede at var på tid at åbne champagneflasken. Deek er tidligere rådgiver på Israels ambassade i Oslo og har holdt flere foredrag for MIFF i Norge.

Israel åbnede allerede sin ambassade i Baku i 1992.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem