Her ses Heydar-moskéen i Baku, Aserbajdsjans hovedstad. (Foto: Nati Shohat, Flash90)

Første shia-muslimsk land åbner ambassade i Israel

Den shia-muslimske verden domineres af Iran, men nu har Aserbajdsjans parlament besluttet at åbne en ambassade i Israel.

Times of Israel skriver at det første shia-muslimske land åbner en ambassade i Israel. Bahrain har allerede en ambassade i Israel, men selv om landet har et shia-muslimsk flertal, styres Bahrain af en sunni-muslimsk kongefamilie. Bahrain åbnede deres ambassade i Tel Aviv efter De historiske Abraham-Aftaler blev indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020.

– Aserbajdsjan er en vigtig partner for Israel og hjem til et af de største jødiske samfund i den muslimske verden. Beslutningen om at åbne en ambassade viser hvor gode relationerne er mellem de to lande. Den israelske regerings indsats for at opbygge solide politiske broer til den muslimske verden har båret frugt, Tweetede Israels afgående premierminister Yair Lapid.

Israels ambassadør i Aserbajdsjan, George Deek, der selv kommer fra en ortodoks-kristen israelsk familie, Tweetede at var på tid at åbne champagneflasken. Deek er tidligere rådgiver på Israels ambassade i Oslo og har holdt flere foredrag for MIFF i Norge.

Israel åbnede allerede sin ambassade i Baku i 1992.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp