– Iran truede også med at dræbe mig

George Deek er kristen-israelsk og Israels ambassadør i Aserbajdsjan. Goerge fortæller i klip om drabsforsøget på forfatter Salman Rushdie.

Den 16. august lagde israelsk-kristne George Deek som også er Israels ambassadør i Aserbajdsjan et klip op på Twitter.

Ambassadør George Deek siger i klippet:

«Irans ambassadør i Aserbajdsjan kom for nylig med dødstrusler mod mig. Han Tweetede at jeg havde krydset en rød linje og ville blive begravet af det iranske folk. Du kan forestille dig hvilke tanker kørte igennem hovedet på mig, da jeg hørte at forfatter Salman Rushdie var blevet stukket med kniv før han holdt tale. Iran sagde også at Rushdie havde krydset en rød linje. Iran kom også med dødstrusler mod ham. En terrorist forsøgte jo netop at dræbe ham foran publikum på en scene. Så du vil sikkert kunne forstå hvorfor jeg tager det personligt.

Som en der for blot få uger siden blev udsat for en direkte dødstrussel af en iransk embedsmand, vil jeg på det kraftigste opfordrer dig til at tage truslen fra det morderiske regime alvorlig. Lad dem ikke skræmme dig og lad være med at ignorere dem et eneste øjeblik. De truer med at dræbe ateister, aktivister og alle som er uenige med dem. De truer med at sprede terror over hele verden. De truer med at ødelægge Israel, vores demokrati og vore frihed. De mener det. Bare spørg Salman Rushdie. Så lad os sørge for at det er det sidste knivangreb i navnet på det middelalderagtige had. Hvordan gør vi det? ved at sørge for at alle, alle steder i verden, kender hans [Rushdies] navn og ved at stå sammen og konfrontere iransk terror uanset hvor den løfter sig grimme ansigt.»

George Deek er tidligere ambassaderåd for den israelske ambassade i Oslo. Her er hans tale under MIFF’s Israel-konference i 2014: «Den bedste tale af en israelsk diplomat».

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp