Malawi: Vil åbne ambassade i Jerusalem

- Vi åbner ambassade i Jerusalem i Israel, erklærede Malawis præsident Lazarus Chakwera lørdag 5. september.
Malawis præsident Lazarus Chakwera. (Foto: Facebook)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Fredag 4. september stod det klart at både Serbien og Kosovo har forpligtet sig til at åbne ambassader i Jerusalem. Dagen efter kom samme melding fra Malawi. Læs MIFF’s artikel om det her.

– Vi vil åbne nye ambassader i Lagos, Nigeria og Jerusalem, Israel. Jeg vil snart komme med flere detaljer, sagde Malawis præsident Lazarus Chakwera. Præsidenten har en doktorgrad i teologi og har i lang tid været en åben ven af den jødiske stat, skriver avisen Times of Israel.

Malawi har 21 millioner indbyggere, de fleste af dem tilhører forskellige kristne trosretninger.

Hvis Chakwera opfylder sit løfte, vil Malawi blive det første afrikanske land som åbner ambassade i Jerusalem. Hidtil er det kun USA og Guatemala som har en fuldt fungerende ambassade i Jerusalem. Flere lande, som Brasilien, Australien, Ungarn og Honduras, har handels-, forsvars- eller kulturrepræsentation i Israels hovedstad.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSerbien og Kosovo vil åbne ambassade i Jerusalem
Næste artikelHar passeret 1000 Corona-dødsfald
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise