Malawis præsident Lazarus Chakwera. (Foto: Facebook)

Malawi: Vil åbne ambassade i Jerusalem

- Vi åbner ambassade i Jerusalem i Israel, erklærede Malawis præsident Lazarus Chakwera lørdag 5. september.

Fredag 4. september stod det klart at både Serbien og Kosovo har forpligtet sig til at åbne ambassader i Jerusalem. Dagen efter kom samme melding fra Malawi. Læs MIFF’s artikel om det her.

– Vi vil åbne nye ambassader i Lagos, Nigeria og Jerusalem, Israel. Jeg vil snart komme med flere detaljer, sagde Malawis præsident Lazarus Chakwera. Præsidenten har en doktorgrad i teologi og har i lang tid været en åben ven af den jødiske stat, skriver avisen Times of Israel.

Malawi har 21 millioner indbyggere, de fleste af dem tilhører forskellige kristne trosretninger.

Hvis Chakwera opfylder sit løfte, vil Malawi blive det første afrikanske land som åbner ambassade i Jerusalem. Hidtil er det kun USA og Guatemala som har en fuldt fungerende ambassade i Jerusalem. Flere lande, som Brasilien, Australien, Ungarn og Honduras, har handels-, forsvars- eller kulturrepræsentation i Israels hovedstad.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp