Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Nu har Guatemala navngivet 27 gader: Jerusalem, Israels hovedstad

Guatamala er det første land i verden med en gade i hovedstaden som hedder Jerusalem, Israels hovedstad. (Foto: Andrew Price, flickr)
Guatemala var det første land efter USA som flyttede ambassaden til Jerusalem. Nu har Guatemala 27 byer, inkl. hovedstaden gader som hedder 'Jerusalem Israels hovedstad'.

I går skrev MIFF om at den fremtrædende italienske politiker Matteo Salvini ville arbejde for at landet flytter sin ambassade til Jerusalem. Salvini sagde blandt andet: – Det jødiske folk og Jerusalem er det samme. Derfor er det moralsk, kulturelt og politisk indlysende at Italiens ambassade flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem. Læs mere HER.

Guatemala var det første land efter USA som flyttede deres ambassade til Jerusalem. Derudover har Kosovo og Honduras også flyttet deres ambassade til Israels hovedstad. Derudover har flere lande som eksempelvis, som Tjekkiet og Ungarn, ambassadekontor i byen. Læs mere HER.

På to år har Guatemala navngivet 27 gader Jerusalem, Israels hovedstad. Israels ambassadør, Matanya Cohen, borgmesteren og lokale højtstående personer var med til at indvie gade nr. 27 tidligere på ugen i byen La Gomera, skriver Yediot Ahronot.

Den israelske ambassade i Guatemala har lanceret nyt initiativ som opmuntre til at navngive gader, pladser og parker i hele landet efter Jerusalem. Initiativet startede efter Guatemalas beslutning om at anerkende byen som Israels hovedstad i maj 2018 og flytte ambassaden til Jerusalem.

Guatemala var som tidligere nævnt det andet land til at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad efter USA. Skridtet blev taget af USA’ tidligere præsident Donald Trump. Blot to dage efter åbningen af den amerikanske ambassade i Jerusalem indviede tidligere præsident Jimmy Morales ambassaden i Jerusalem sammen med tidligere premierminister Benjamin Netanyahu.

Israels ambassadør i Guatamala står bag initiativet med at opmuntre til at navngive gader, pladser osv efter Jerusalem: – Hensigten var, at byerne Guatemala skulle vise deres venskab med Jerusalem, sagde ambassadør Cohen.

– I juni 2018, en måned efter at ambassaden blev flyttet til Jerusalem, sluttede den første by sig allerede til initiativet. Siden da har andre byer, inkl. hovedstaden, Guatemala City som er den eneste hovedstad i verden med en gade som hedder Jerusalem, Israels hovedstad, tilføjede ambassadør Cohen.

Ifølge Cohen behøver han ikke længere at overbevise borgmestrene om at deltage i projektet, over 50% af indbyggerne i Guatemala er evangeliske kristne og er stærke Israel støtter.

– Den tidligere præsidents beslutning om at flytte ambassaden til Jerusalem gjorde noget åndeligt ved befolkningen, forklarer ambassadør Cohen.

Ambassadøren fortæller desuden at han har modtaget anmodninger fra borgmestre overalt i Guatemala, og han håber, at initiativet til næste sommer vil have spredt sig til 34 byer, hvilket er 10% af alle byerne i landet og tilføjede: – Jeg kommer personligt til hver by for at indvie den nye gade opkaldt efter Jerusalem

Ambassadøren initiativ breder sig nu til andre lande og Israels ambassadør i Costa Rica Oren Barel har allerede overtalt fire byer i landet til at navngive gader Jerusalem.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem