Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel har i hemmelighed reddet 200 israelere og jøder ud af kampzoner i Etiopien

Den 29. juli 2023 samledes Amhara-aktivister i London foran udenrigsministeriet i protest over, hvad de kalder for Etiopiens brutale magtanvendelse for at knuse amharas autonomi. (Foto: Alisdare Hickson, 31. juli 2023, flickr)
Redningsaktionen blev iværksat af Israels premierminister, udenrigsministeriet og Jewish Agency i samarbejde med internationale leverandører af redningstjenester, lokale embedsmænd og israelske diplomater

Over 200 israelere og etiopiske jøder er blevet reddet ud af Nord-Etiopien, der er hærget af krig, lyder det fra premierminister Benjamin Netanyahus kontor og udenrigsministeriet i fælles erklæring, skriver Israel Hayom.

174 israelske statsborgere og jøder berettiget til at lave Aliyah, blev evakueret med tre fly fra den belejrede by Gondar og 30 israelere blev reddet ud af byen Bahir Dar.

– De seneste par dage er israelske statsborgere og jøder berettiget til at lave Aliyah fra Etiopien kommet i nød i kampzonerne. Derfor gav jeg ordre til at få dem evakueret. Staten Israel tager sig af sine statsborgere, uanset hvor de befinder sig. De er nu på vej fra Gondar og Bahir Dar til Addis Abeba, hvorfra de vil blive fløjet hjem til Israel. Vi vil modtage dem med åbne arme og varme, udtaler premierminister Benjamin Netanyahu.

Redningsoperationen skete efter, der udbrød voldelige sammenstød mellem Etiopiens militær og FANO-militsen i Amhara-provinsen, hvor omkring 150 israelere var blevet fanget midt i kaosset.

Premierministerens kontor organiserede redningsaktionen i samarbejde med Jewish Agency, inkl. frivillige fra organisationens projekt TEN. Formand for jewish Agency, generalmajor (res.) Doron Almog roste alle involverede parter for den “modige operation”:

– Nu vil vores personale støtte og omfavne de reddede personer med forståelse og følsomhed. Vi indledte redningsaktionen som en del af vores fælles engagement og stærke dedikation over for vores folk. Vi vil ikke bryde vores løfte; vi vil ikke svigte jøder i nød, der har brug for vores hjælp, udtaler Almog.

Israelerne og jøderne blev reddet ud af Etiopien med hjælp fra Magnus International Search and Rescue og PassportCard i koordination med lokale embedsmænd, israelske diplomater i Addis Abeba og Israels udenrigsministerium.

Ifølge lokale medier, diskuterede embedsmænd muligheden for at sende en bevæbnet konvoj ind i landet på en 14-timers redningsmission i koordination med Etiopiens militær og den rivaliserende milits.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem