Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Her er Israels nyvalgte præsident

Israels præsident Isaac Herzog. (Foto: Knesset)
Isaac Herzog siger han ønsker at bygge bro mellem folk i landet.

Isaac Herzog er valgt til Israels 11-præsident med 87 af 120 stemmer i Knesset. Herzog overtager præsidentembedet efter Reuven Rivlin, som går af den 9. juli. Hans far Chaim Herzog var Israels sjette præsident fra 1983 til 1993.

Herzog, som for tiden er leder af Jewish Agency, var også leder af det israelske arbejderparti fra 2013 til 2017. Herzog vandt præsidentvalget over Mariam Peretz, en social aktivist som blandt hjælper familier som har mistet deres børn/familiemedlemmer i krig og terrorangreb. Selv overvandt hun tabet af sine to sønner i krig. Hun er en prisvindende israelsk lærer. Peretz fik kun 26 af de 120 stemmer.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu takkede Peretz for hendes hæderlige kandidatur og bidrag til det israelske samfund, samtidig som han gratulerte Herzog med å ha blitt valgt til Israels ellevte president.

I sin første tale som nyvalgt præsident sagde Herzog at han «ønsker at bygge bro» indad i Israel og med den jødiske diaspora, til at opmuntre til iværksætteri, bekæmpe antisemitisme og had mod Israel.

– Jeg accepterer det tunge ansvar jeg er blevet pålagt. Jeg accepterer privilegiet at tjene alle indbyggerne i Israel, sagde Herzog efter han var blevet valgt.

En præsident i Israel vælges for syv år af gangen og er i stor grad en ceremoniel rolle. Den udøvende magt ligger hos regeringen og premierministeren. Afgående præsident Rivlin blev valgt som præsident 24. juli 2014.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem