Her er Israels nyvalgte præsident

Isaac Herzog siger han ønsker at bygge bro mellem folk i landet.
60-årige Isaac Herzog er valgt som Israels nye præsident efter præsident Reuven Rivlin. (Foto: Knesset)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Isaac Herzog er valgt til Israels 11-præsident med 87 af 120 stemmer i Knesset. Herzog overtager præsidentembedet efter Reuven Rivlin, som går af den 9. juli. Hans far Chaim Herzog var Israels sjette præsident fra 1983 til 1993.

Herzog, som for tiden er leder af Jewish Agency, var også leder af det israelske arbejderparti fra 2013 til 2017. Herzog vandt præsidentvalget over Mariam Peretz, en social aktivist som blandt hjælper familier som har mistet deres børn/familiemedlemmer i krig og terrorangreb. Selv overvandt hun tabet af sine to sønner i krig. Hun er en prisvindende israelsk lærer. Peretz fik kun 26 af de 120 stemmer.

Israels premierminister Benjamin Netanyahu takkede Peretz for hendes hæderlige kandidatur og bidrag til det israelske samfund, samtidig som han gratulerte Herzog med å ha blitt valgt til Israels ellevte president.

I sin første tale som nyvalgt præsident sagde Herzog at han «ønsker at bygge bro» indad i Israel og med den jødiske diaspora, til at opmuntre til iværksætteri, bekæmpe antisemitisme og had mod Israel.

– Jeg accepterer det tunge ansvar jeg er blevet pålagt. Jeg accepterer privilegiet at tjene alle indbyggerne i Israel, sagde Herzog efter han var blevet valgt.

En præsident i Israel vælges for syv år af gangen og er i stor grad en ceremoniel rolle. Den udøvende magt ligger hos regeringen og premierministeren. Afgående præsident Rivlin blev valgt som præsident 24. juli 2014.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSøn af Hamas-grundlægger: – Hamas hader Israel mere end de elsker deres egne børn
Næste artikelNetanyahu færdig efter 12 år
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise