Ny rapport udført af World Zionist Organization (WZO) og Jewish Agency for Israel viser at 30% af alle antisemitiske hændelser på verdensplan i 2021 skete i USA, skriver Israel Hayom.
Rapporten er blevet offentliggjort forud for for International Holocaust Remembrance Day den 27. januar.
Senest blev en rabbiner og tre jøder taget som gidsler i Beth Israel-synagogen i Colleyville, Texas – læs HER.
Ifølge rapporten ligger USA på andenpladsen efter Europa i antal antisemitiske hændelser i 2021.
Som sagt skete 30% af alle antisemitiske hændelser i verden i 2021 i USA.
I New York skete der flest antisemitiske hændelser i USA i løbet af 2021, efterfulgt af Pennsylvania, Massachusetts, Florida, Californien og Texas ligger.
Today more than ever, we say to the Jewish community in the US and around the world: You are not alone. We are one family and we stand strong and united together against #antisemitism and hate. #Jewish and Proud! pic.twitter.com/KXmk1sKLOS
— Embassy of Israel (@IsraelinUSA) January 16, 2022
WZO’s afdeling for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødiske diasporasamfunds modstandsdygtighed, har analyseret tallene og konkluderet, at USA har set flere tilfælde af fysisk vold end verbal vold. Det står i skarp kontrast til de globale tendenser, hvor hærværk og antisemitisk propaganda stod for hovedparten af de antisemitiske hændelser.
Data fra flere organisationer og institutioner som monitorerer antisemitisme er blevet samlet i rapporten, der peges blandt andet på at der også er sket en stigning i antisemitisme i USA’s akademiske verden.
Tilbage i maj 2021 under den seneste Gaza-krig mod Israel, hvor den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden2007, angreb israelske byer med over 3.500 raketter, steg antallet af antisemitiske hændelser i USA. Læs om krigen HER.
Raheli Baratz Rix som leder WZO’s afdeling for bekæmpelse af antisemitisme og fremme af jødiske diasporasamfunds modstandsdygtighed fortæller at “Det, der skete i synagogen i Texas, ikke var den antisemitiske handling der ‘åbnede’ 2022, men derimod blot endnu en antisemitisk hændelse som der stort set ikke tales om.”
Rix fortsætter:
“Det er kun vores opgave at øge bevidstheden om hvordan det står til med antisemitisme og opmuntre lande til at bekæmpe den, det er også vores opgave at omfavne jødiske samfund og tage os af deres modstandskraft. Som land kan vi bidrage med erfaringer vi har opnået med vores brødres blod i diasporaen, og minde dem om, at Israel altid vil være en nødhavn for alle jøde, der ønsker det.”
Efter gidseltagningen sidste weekend i synagogen i Texas, har Anti-Defamation League (ADL) opfordret USA’s Kongress til at fordoble finansieringen til en NGO’er drevet af FEMA. Planen giver organisationer, inkl. jødiske skoler og synagoger, den nødvendige hjælp til at styrke deres sikkerhed.
"We're living in a moment of crisis. When people living their daily lives find their sacred spaces under siege. And it's no accident."
— ADL (@ADL) January 18, 2022
@JGreenblattADL reflects on #Colleyville on @CNNSitRoom tonight: https://t.co/RzJsroVH6s
Se ADL’s undersøgelse af antisemitisme i Danmark (2019):
Hamlet: -Der er noget råddent i Danmarks rige
Imens venter vi fortsat på at Danmark kommer med en handleplan mod antisemitisme – læs HER om handleplanen som burde være blevet implementeret for flere år siden
– Akut behov for dansk forskningscenter i antisemitisme
– I Danmark har vi hverken en handleplan mod antisemitisme, en definition af hvad antisemitisme er eller et forskningscenter i antisemitisme, der er akut behov for at tage fat om roden på antisemitisme i Danmark, påpeger Maja Gildin Zuckerman, Ph.d., Antropolog og historiker, Postdoc, Copenhagen Business School. Læs HER.
Skær ned på politibeskyttelsen og flyt nogle millioner til forskning i antisemitisme.
— Weekendavisen (@weekendavisen) April 22, 2021
Sådan lyder opfordringen fra antropolog og historiker Maja Gildin Zuckerman.#dkpol #dkkrimhttps://t.co/APJ45BbXCh
Læs også hvorfor EU’s handleplan mod antisemitisme kaldes useriøs