Israels premierminister Naftali Bennett. (Foto: U.S. Embassy Jerusalem, 6. Juli 2021, Wikimedia Commons)

Naftali Bennett: – Tak til myndighederne i Texas for at redde gidslerne ud af synagogen

Israels premierminister Naftali Bennett udtrykte solidaritet og støtte efter gidseldrama seneste Shabbat i Texas hvor rabbiner og tre andre i synagogen blev holdt gidsler af bevæbnet mand.

I weekenden skete det igen – en terrorist trængte ind i en synagoge og tog gidsler, denne gang var det Beth Israel i Colleyville, Texas i USA. Gidseldramaet endte med at terroristen blev skudt og gidslerne frigivet.

På Twitter udtrykte Israels premierminister Naftali Bennett solidaritet og støtte til gidslerne – en rabbiner og tre bedennde der blev taget som gidsler af den britiske statsborger Malik Faisal Akram. Akram truede med at dræbe gidslerne hvis ikke hans “søster” som sidder fængslet for terror blev frigivet, skriver Jerusalem.

– Jeg blev så lettet over at høre, at du og de andre gidsler er i god behold. Dit lederskab i denne krisetid var beundringsværdigt. Israel står forenet med det jødiske samfund i Colleyville. Jeg bad her for din sikkerhed sammen med resten af Israel… Send venligst styrke til din menighed. Vi er brødre, Tweetede premierminister Bennett.

Rabbiner Cytron-Walker fortalte Bennett om gidseldramaet, FBI-redningen fra FBI og hans samfunds modstandskraft, udtaler premierministerens kontor.

Rabbineren var meget rørt over at premierministeren ringede for at høre hvordan gidlserne har det og vise solidaritet, fortæller kilde.

Under åbning af dagens kabinetmøde i Knesset, sagde Bennett: “Til det jødiske samfund i USA og diaspora-jøder rundt omkring i verden siger jeg: I er ikke alene. Vi er én familie, og vi står stærke og forenet sammen.”

– Denne begivenhed er en skarp påmindelse om, at antisemitismens mørke kræfter fortsat eksisterer. Vi skal og vil gøre, hvad vi kan for at bekæmpe det, sagde Bennett

Bennett takkede myndighederne for deres “hurtige reaktion og modige handling.”

På hebraisk sagde Bennett, at han tilbragte natten bekymret over gidselsituationen, og at han ønsker at styrke det jødiske samfund i Colleyville, Texas og USA mere bredt, som i de seneste år har håndteret stigende antisemitisme og en følelse af en mangel på grundlæggende sikkerhed.”

– Det er et øjeblik med gensidigt ansvar, og vi er som én familie med vores jødiske brødre i diasporaen, ligesom de er med os i tider med problemer, tilføjede Bennett.

Bennett har også talt med Texas-guvernør Greg Abbott og takkede ham “for måden myndighederne i hans stat håndterede dramaet og sørgede for en fredelig afslutning på en yderst svær situation,” udtalte premierministerens kontor.

Premierministeren takkede også Abbott for hans solidaritet med det jødiske samfund i Colleyville og i Texas, og hans støtte til Israel og modstand mod antisemitisme og BDS-bevægelsen.

Bennett inviterede desuden Abbott på besøg i Israel.

FBI’s gidselredningshold stormede lørdag aften synagogen Beth Israel i Colleyville efter 11-timers drama og befriede de tre tilbageværende gidsler fra gidseltageren som krævede sin “søster”, Aafia Siddiqui løsladt (Siddiqui er ikke i familie med gidseltageren. Hun har pakistanske rødder og er en al-Qaeda terrorist som afsoner 86 års fængsel for flere forbrydelser, blandt andet mordforsøg på amerikanske hærofficerer).

Den bevæbnede gidseltager gik ind i synagogen mens der blev bedt Shabbat morgenbøn og holdt rabbiner Cytron-Walker samt tre andre som gidsler. En af gidlserne blev frigivet efter seks timer.

Akram blev skudt og dræbt da politi bestormede synagogen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp