Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Jewish Agency oversvømmet af desperate ukrainske jøder som vil flygte til Israel

Illustrationsfoto - Det israelske flag. Foto: Ishai Parasol, flickr.com.
Illustrationsfoto - Det israelske flag. Foto: Ishai Parasol, flickr.com.
Ruslands invasion af Ukraine får mange ukrainske jøder til at ville immigrere til Israel.

Efter Rusland i dag indvarderede Ukraine er Jewish Agency som tager sig af jøder der vil immigrere til Israel, blevet “oversvømmet” desperate ukrainske jøder som forsøger at flygte fra Ukraine for Israel, siger kilder til Haaretz.

I de fleste tilfælde er det personer som har afsluttet deres aliyah-ansøgninger, men endnu ikke har modtaget deres immigrationsvisum.

Jewish Agency’s kontorer i Jerusalem er også blevet oversvømmet med opkald fra israelske soldater som er immigreret alene til Israel (Lone Soldiers) med forældre og søskende i Ukraine. Ifølge kilderne har soldaterne tigget om, at de og Israels regering hjælper med at arrangere nødflyvninger ud for deres forældre.

Indtil Ruslands invasion af Ukraine torsdag morgen mærkede Jewish Agency ikke en stigning i antal jøder som vil ud af landet som følge af den russiske trussel.

Personer, der ansøger om at immigrere til Israel i henhold til loven om tilbagevendning (Hok Hashvut), skal kunne bevise, at de har mindst én jødisk bedsteforælder. Fordi processen kræver betydelig dokumentation, kan det være en svær proces som tager flere måneder. I lyset af den nuværende nødsituation diskuterer den israelske regering og Jewish Agency at indføre genveje til processen og give jøder mulighed for at forlade Ukraine hurtigere.

Jewish Agency og International Fellowship of Christians and Jews oprettede torsdag en særlig hotline for at besvare spørgsmål fra jøder i Ukraine, der vil forlade landet til Israel og deres familier i Israel. Omkring 85% af immigrationen fra Ukraine er de seneste år blevet håndteret gennem Fellowship – en filantropisk organisation, der indsamler midler fra evangeliske kristne.

Søndag ankom to flyvninger til Israel fra Ukraine – den ene fra Kiev og den anden fra Odessa – og bragte i alt knap 100 immigranter til Israel. Flyrejserne blev betalt af Fellowship og Jewish Agency. Indtil videre er det de sidste immigranter fra Ukraine som ankom til Israel før den russiske invasion.

Fellowship havde planlagt at bringe yderligere 160 immigranter til Israel på to flyvninger planlagt medio marts. De undersøger nu muligheden for at bringe dem tidligere som følge af nødsituationen. Med Ukraines luftrum lukket, skal alle, der vil forlade landet transporteres over land til nabolande, før de kan flyve til Israel.

Det anslås, at omkring 200.000 ukrainere er berettiget til at immigrere til Israel under loven om tilbagevending. Kun omkring en fjerdedel af dem betragtes som halakisk jødiske – det vil sige børn af jødiske mødre.

Den israelske aliyah- og integrationsminister Pnina Tamano-Shata udtalte i dag: – Vi er klar til at tage imod tusindvis af jødiske immigranter fra Ukraine.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem