Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Præsident Herzog talte til USA’s Kongres: – Dæmonisering af Israel er antisemitisme

Israels præsident Isaac Herzog fik stående bifald under sin tale til USA's kongres, 18. juli 2023. (Foto: Skærmdump fra YouTube)
Præsident Isaac Herzog: - Kritik af Israel må ikke krydse grænsen til afvisning af staten Israels ret til at eksistere. At sætte spørgsmålstegn ved det jødiske folks ret til selvbestemmelse er ikke legitim diplomati, det er antisemitisme.

Israels præsident er på officielt besøg i USA, i den forbindelse holdt han tale for Kongressen.

Kongressen har netop vedtaget en resolution, der bekræfter amerikansk støtte til Israel, præcisere at Israel en demokratisk allieret og fordømmer antisemitisme. Resolutionen var en reaktion på Pramila Jayapal (formand for de progressive), der havde kaldt Israel en “racistisk stat“. Mindst fem medlemmer af de prograssive – Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Jamal Bowman og Cori Bush, boykottede præsident Herzogs tale.


I det følgende bringer MIFF uddrag af præsident Herzogs tale bragt i Jerusalem Post:

Jeg er ikke ligeglad med kritik blandt venner, inkl. kritik udtrykt af ærede Kongres-medlemmer. Jeg respekterer kritik, især fra venner, selvom man ikke altid skal acceptere den. Men kritik af Israel må ikke krydse grænsen til afvisning af staten Israels ret til at eksistere. At sætte spørgsmålstegn ved det jødiske folks ret til selvbestemmelse er ikke legitim diplomati, det er antisemitisme.

At håne og angribe jøder i Israel, i USA og resten af verden er antisemitisme. Enhver form for antisemitisme er en skændsel, og jeg roser præsident Joe Biden for at have lagt USA’s første nationale strategi for bekæmpelse af antisemitisme.

I Israel er vi ved at se på balancen mellem den lovgivende, udøvende og dømmende magt. Vores intense debat er en hyldest til vores dynamiske demokrati. Vores demokrati er baseret på frie- og retfærdige valg, respekt for folkets valg, beskyttelse af minoriteternes rettigheder, beskyttelse af menneskerettigheder, frihedsrettigheder samt et stærkt og uafhængigt retsvæsen.

Forholdet mellem USA og Israel er en tovejs-alliance, hvor Israel har ydet kritiske bidrag til USA’s nationale sikkerhed og interesser. USA og Israels største udfordring er Irans atomprogram. Det er uacceptabelt at tillade Iran at blive en atommagt og Israel er fast besluttet på at stoppe det. Iran bygger nukleare kapaciteter, der truer stabiliteten i Mellemøsten og resten af verden. Hvert land eller region, der kontrolleres eller infiltreres af Iran, har oplevet fuldstændig kaos. Vi ser det i Yemen, Gaza, Syrien, Libanon, Irak og Iran. Iran spreder had, terror og lidelse i Mellemøsten og verden, inkl. Ukraine. Israel er ikke i konflikt med det iranske folk, men Iran har som erklæret mål at udslette Israel – at acceptere det er et tegn på moralsk sammenbrud.

Vores hånd er udstrakt og vi vil fred med alle lande. Abraham-aftalerne har transformeret regionen og vi takker USA for at arbejde for normalisering mellem Israel og Saudi-Arabien.

Jeg drømmer også om fred mellem Israel og palæstinenserne – vi har tidligere taget dristige skridt for at skabe fred. Men, der kan ikke tales om fred samtidig med der opildnes til terror mod israelere. Ægte fred kan ikke forankres i vold. Palæstinensisk terror mod Israel underminerer freden mellem vores folk.

Når USA er stærk, er Israel stærkere, når Israel er stærk, er USA mere sikker… USA er uerstattelig for Israel og Israel er uerstattelig for USA.

Vores bånd kan blive udfordret, men er ubrydelige.


Her er Herzogs tale på YouTube:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem