Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Sådan var livet under Hamas’ jerngreb i Gaza

Siden terrorgruppen Hamas begik et blodigt kup mod Fatah og tog kontrol over enklaven i 2007, har de kontrolleret indbyggerne med et jerngreb. (Foto: Flash90)
Dokumenter afslører terrorgruppens kontrol af alle aspekter af indbyggernes liv, inkl. deres aktiviteter på sociale platforme og privatliv.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen til Israel fra Hamas-kontrolleret Gaza, og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre og mænd, er der kommet flere oplysninger ud om livet i Hamas-enklaven.

Avisen The New York Times er kommet i besiddelse af dokumenter, der viser at Hamas-leder Yahya Sinwar i årevis stod i spidsen for en hemmelig politistyrke i Gaza, som overvågede enklavens indbyggere og havde lister over unge, journalister eller andre de anså for at være mistænkelige.

Hamas’ hemmelige politi hedder The General Security Service og er en del af Hamas’ politiske parti, der i praksis fungerer som en del af Hamas’ regering.

The New York Times skriver at Hamas’ hemmelige politi havde et netværk af informanter i enklaven. I Gaza kan man når som helst blive angivet og konsekvenserne kan være fatale. Flere informanter har angivet deres naboer og dem som vover at kritisere terrorgruppen, deltager i protester eller er utro mod deres ægtefælde, er havnet på den frygtet liste.

Michael Milshtein er tidligere israelsk efterretningsofficer. Han sammenligner dem med Stasi, som overvågede indbyggerne i Øst-Tyskland, da landet blev opdelt efter Anden Verdenskrig. I lighed med Stasi, spreder Hamas også frygt blandt systemkritikkerne for at lukke munden på dem. Milsthein tilføjer: – General Security Service er ligesom Stasi i Øst-Tyskland. De holder hele tiden øje med hvad der foregår.

Det er ikke noget nyt at Hamas har kontrolleret Gaza med et jerngreb. Intet sker i enklaven uden terrorgruppens godkendelse. Terrorgruppen fængsler, torturerer og henretter indbyggere. Under den igangværende krig i Gaza, henrettede Hamas en klanleder som ville hjælpe med levering af nødhjælp til indbyggerne. Dokumenterne viser at omfanget af Hamas’ overvågning i enklaven er enormt.

På trods af Hamas’ påstand om at de repræsentere enklavens indbyggere, viser dokumenterne, at terrorgruppen ikke tolererer kritik.

The Green Prince (søn af Hamas-grundlægger), som endte med at blive israelsk spion og måtte flygte til USA, har i årevis fortalt om terrorgruppen indefra.

Tilbage i 2022 fortalte palæstinensiske medarbejdere fra Gaza som arbejdede i Israel, at terrorgrupperne i enklaven ikke lytter til deres ønske om at leve i fred.

Hamas kontrollerer også skatter og afgifter i enklaven – et middel som bruges til at få flere penge i kassen.

Hamas’ hemmelige politi har forfulgt journalister og personer mistænkt for umoralsk adfærd. De har også fjernet kritik fra sociale medier og slået hårdt ned mod protester og demonstrationer.

Mkhaimar Abusada, der er professor i statskundskab med base i Gaza City, tilføjer: – Mange indbyggere i Gaza censurerer sig selv af frygt for Hamas.

Det er Israels forsvarshær (IDF) som fandt dokumenterne i Gaza. The New York Times har interviewet flere af de personer som stod på listen. Personerne har bekræftet informationerne om det hemmelige politi.

Mindst 10.000 indbyggere menes at stå på listen.

Før Hamas-massakren mod Israel og den efterfølgende krig mod terrorgruppen, brugte de knap 1 milliard kroner om måneden til styrkens 856 ansatte. Over 160 af de ansatte blev betalt for at sprede propaganda og kampagner mod politiske modstandere.

Det vides ikke hvor meget magt de har nu, men det vurderes at de er blevet svækket af IDF’s operationer.

The General Security Service havde samme mål som de hemmelige sikkerhedstjenester har i lande som Syrien, der er kendt for at knuse politiske modstandere.

Dokumenterne bekræfter også at Hamas er mistænksom over for udenlandske organisationer og journalister, hvis arbejde de overvåger tæt.

Her ses Hamas-leder Yahya Sinwar på scenen mens han posere sammen med et lille barn udklædt som soldat med våben i hænderne. (Foto: Palinfo Twitter)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem