Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas har løsladt palæstinensiske aktivister anholdt for Zoom-møde med israelere

Medlemmer af Gaza Youth Committee blev anholdt af terrorgruppen Hamas for forræderi efter Zoom-møde med israelske aktivister. (Foto: Skærmdump, Facebook)

Terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza, dømte tilbage i april tre palæstinensiske fredsaktivister for “svækket revolutionær ånd” efter de havde afholdt Zoom-møde med israelske fredsaktivister. Nu har terrorgruppen besluttet at frigive to af dem efter seks måneders fængsel, det skriver avisen Jerusalem Post.

Terrorgruppen Hamas arresterede Rami Aman (39) og syv andre aktivister for “forræderi” efter zoom-mødet. Læs MIFF’s artikel om zoom-mødet (inkl. klip af mødet) her.

Samtaler mellem græsrodsorganisationer i Israel og Gaza er sjældne.

Fem af aktivisterne blev løsladt få dage efter de var blevet anholdt. Gazas militære anklagere anklagede Rami Aman sammen med to andre aktivister, for at hjælpe Israel og beordrede dem fængslet frem til deres retssag. En af de tre fik godkendt kaution i juli.

Mandag dømte en Hamas-styret militærret alle tre for “svækket revolutionær ånd”, men beordrede myndighederne til at løslade Aman sammen med en anden fængslet aktivist.

Til Reuters udtalte Aman kort efter sin løsladelse, at han havde fortalt retten at han ikke havde opfordret til normalisering med Israel.

– Jeg opfordrer til en retfærdig og omfattende fred og mener at så længe der er besættelse, vil der være modstand, sagde Aman med henvisning til, hvad han kalder for Israels besættelse af Vestbredden og blokade af Gaza.

Læs MIFF’s artikler om Vestbredden her. Læs her hvorfor indførelse af israelsk suverænitet over dele af Vestbredden IKKE er strid med folkeretten. Læs MIFF’s artikler om terroren som udgår fra Gaza-striben mod Israel. Læs MIFF’s artikler om terrorgruppen Hamas og de flere tusind raketter de har affyret ind i Israel siden de overtog kontrollen i Gaza i 2007.

Terrorgruppen Hamas har ikke reageret på anmodning om kommentar.

Militærretten har dømt Aman til et års betinget fængsel og besluttede at en anden aktivist, hvis navn ikke blev offentliggjort, skulle frigives på baggrund af den tid han allerede havde afsonet, ifølge det palæstinensiske center for menneskerettigheder, som havde forsvaret dem.

Siden terrorgruppen Hamas tog kontrol over Gaza i 2007, har de kæmpet tre krige mod Israel og der udbryder ofte vold langs grænsen med Israel.

Hamas er listet på flere internationale terrorlister – terrorgruppen anerkender ikke Israels ret til at eksistere og har som erklæret mål at udslette Israel. Israel har været nødsaget til at pålægge restriktioner over hvad der sendes ind i Gaza for at forhindre våbensmugling og beton i at nå terrorgrupper som Hamas, Palæstinensisk Islamisk Jihad og andre terrorgrupper. Læs MIFF’s artikel om den seneste angrebstunnel som den israelske hær (IDF) afdækkede i sidste uge. Hamas og andre terrorgrupper i Gaza bruger beton til at bygge underjordiske angrebstunneller ind i Israel for at myrde israelere, det koster 3 mio. dollars at bygge en tunnel. Qatar sender hver mange mio. dollars til terrorgruppen Hamas – læs mere her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem