Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas har anholdt palæstinensiske aktivister efter Zoom-møde med israelere

Medlemmer af Gaza Youth Committee blev anholdt af Hamas for forræderi efter Zoom-møde med israelske aktivister. (Foto: Skærmdump fra Facebook)
Tidligere Amnesty-aktivist, palæstinensiske Hind Khoudary tippede Hamas om at medlemmer af Gaza Youth Committee talte med venstreorienterede aktivister i Israel. Anholdelserne har splittet palæstinenserne.

Det palæstinensiske samfund er splittet efter Hamas som styrer Gaza har arresteret seks lokale aktivister. Aktivisterne blev arresteret efter de havde talt med venstreorienterede grupper i Israel, skriver Yediot Ahronoth.

Den islamistiske terrorgruppe Hamas forbyder al kommunikation med Israel. De seks arresterede medlemmer af Gaza Youth Committee er anklaget for “forræderi” og “normalisering” af forbindelserne med den jødiske stat.

Anholdelserne har medført hård kritik af manglende fri ytringsfrihed, kritikken har også trukket palæstinensiske Hind Khoudary fra Gaza, som er tidligere freelancer fra Amnesty International ind i sagen efter hun havde kritiseret aktivisterne på sociale medier.

De palæstinensiske aktivister talte med israelerne via Zoom i knap to timer. De kaldte mødet for “Skype med din fjende”. Under mødet fortalte deltagerne om deres dagligdag og gav udtryk for håb om en bedre ledelse både for israelerne og palæstinenserne.

Rami Aman på 36 er grundlægger af Gaza Youth Committee, han blev anholdt sammen med fem andre aktivister anklaget for forræderi efter Zoom-mødet med israelerne.

Indenrigsministeriet i Gaza som styres af Hamas udtalte at “at enhver aktivitet eller kommunikation med den israelske besættelse uanset omstændighederne, er en forbrydelse som er strafbar ved lov og er forræderi mod vores folk”.

Hamas som betragtes som en terrorgruppe af Israel og de fleste vestlige lande tog kontrol over Gaza i 2007 under noget som minder om borgerkrig.

Siden da har Israel kæmpet tre ødelæggende krige i Gaza og opretholdt en blokade for at isolere Hamas.

Den palæstinensiske Amnesty-aktivist, Hind Khoudary er en nøgleperson i sagen efter hun kritiserede Aman for den påståede “normalisering” med Israel på Facebook.

Khoudary taggede flere Hamas-embedsmænd i sit Facebook opslag for at sikre de ville få information om at Amans Zoom-møde havde fundet sted.

Gazas indenrigsministerium benægter at Khoudarys opslag tippede dem om mødet.

-Det er ikke korrekt at borgernes eller journalisternes opslag på sociale medier har forårsaget anholdelserne. Rami Aman og hans gruppe overvåges hele tiden af ​​sikkerhedstjenesterne. Desværre prøvede Rami at udføre aktiviteter som krænker vores folks lovgivning og kultur og skikker, sagde indenrigsministeriets talsmand Iyad al-Bozm.

Khoudary har udtalt at hun ikke fortryder sit oplsag og ikke har et problem med at Aman er blevet arresteret og understregede samtidigt, at hun ikke var ansvarlig for hans tilbageholdelse.

“Jeg begik ikke en fejl,” sagde hun og kritiserede ham for det hun beskrev som hans forsøg på at tale på vegne af alle palæstinenserne.

-Som palæstinenser var jeg før jeg blev journalist imod normalisering, sagde Khoudary.

Amnesty har bekræftet at Khoudary har været en “freelance-kontraktansat i en kort periode” som hjalp med at dokumentere protester i Gaza sidste år og at hun ikke længere arbejder for organisationen.

-Vi fordømmer absolut arrestationer af enkeltpersoner for at praktisere deres ret til fredelig udtryk og forsamling, sagde Saleh Hijazi, Amnestys viceadministrerende direktør i Mellemøsten.

Tidligere Human Rights Watch-embedsmand Peter Bouckaert har fjernet Khoudary fra en facebook-gruppe og sagde at hun burde “skamme sig”.

UN Watch, en Genève-baseret organisation som blev oprettet for at konfrontere antisemitisme i FN hylede Aman som en “modig Gaza-fredsaktivist”.

Khoudary blev selv tilbageholdt af Hamas sidste år for Facebook opslag til støtte for gade-protester i Gaza.

Debatten er blusset op på sociale netværk hvor nogle palæstinensere fordømmer de seneste arrestationer, mens andre lykønsker Khoudary for at have arbejdet imod normalisering med Israel.

At samarbejde eller endda kommunikere med israelere er kontroversielt blandt palæstinenserne, mange ser dialog som spild af tid.

Andre hævder at manglende dialog vil umuliggøre en løsning mellem parterne.

-De fleste palæstinensere afviser normaliseringsaktiviteter, fordi de bidrager til en fortælling om at alt hvad der kræves er dialog. I virkeligheden er det som er nødvendigt inden nogen form for forsoningsproces, en afslutning på den kontinuerlige og strukturelle vold – som er den voldelige israelske militære besættelse, sagde Yara Hawari, seniorpolitisk medarbejder ved den palæstinensiske tanketank, Al Shabaka.


Du kan se mødet mellem aktivisterne her:

https://www.facebook.com/mahmoud.sursour/videos/2828321527286047/UzpfSTEwMDAwNDM5NTkzMzM3MToxNTA5NzI2NDE5MTgzODc1/


Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem