Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Jotam Confino: Tidligere blev man stemplet som Israel-propagandist hvis man stillede spørgsmålstegn ved tabstallene fra Gaza – nu er masken faldet

Her ses Hamas-leder Yahya Sinwar under offentlig markering i Hamas-kontrolleret Gaza, 24. maj 2021. (Foto: Flash90)
- Hamas har hele tiden vidst, at på et tidspunkt ville fælden klappe, og de ville blive afsløret, men det er lige meget, for det, der er sket de sidste syv måneder, er, at ordet 'folkemord' er blevet allemandseje. Propagandaværdien har været så stor, at det er umuligt for Israel at gøre noget, skriver B.T.s mellemøstkorrespondent.


Det er længe blevet diskuteret, hvorvidt Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels, sagde at er en løgn stor nok og gentages den længe nok, vil folk tro på den.

Om magten ved at gentage en løgn, skriver Jewish Virtual Library: – Fortæller du en stor nok løgn og gentager den længe nok, vil folk tro på den. Løgnen kan kun opretholdes så længe staten kan skærme sine indbyggere mod de politiske, økonomiske og militære konsekvenser af løgnen. Derfor er det afgørende for staten at bruge alle magtmidler til at undertrykke uenighed, for sandheden er løgnens dødelige fjende – sandheden er også statens største fjende.

Uanset om Goebbels sagde ovennævnte eller ej, er der ingen tvivl om at verden i årtier har ladet sig trække rundt i manegen af terrorgruppen Hamas, hvis ideologi er stærkt inspireret af nazismen. Hamas har som erklæret mål at udslette Israel.

Værste massakre mod jøder siden Holocaust, den 7. oktober 2023 blev Israel udsat for den værste massakre mod jøder siden Holocaust, men massakren ramte alle i den jødiske stat på tværs af religion, etnicitetkøn og alder. Massakren startede med at flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyerbørnkvinderældre og mænd. Massakren kostede over 1.200 liv, utallige blev massaevoldtaget og myrdet med bestialsk vold, flere tusind blev såret på krop og sjæl, og over 250, inkl. danske Yitzhak blev kidnappet til Gaza. Siden massakren er israelske byer blevet udsat for tusindvis af raketangreb fra flere fronter, inkl. Gaza, Libanon, Yemen og Iran. Derudover er flere hundrede tusind israelere blevet flygtninge. Mange af dem er flygtet til udlandet, inkl. Danmark. Men selvom massakren menes at være den mest dokumenteret forbrydelse mod menneskeden, har det ikke danske mediers interesse.

Absurd skævvridning af tabstal fra Gaza, som MIFF skrev i går har FN-organet OCHA, der har ansvaret for at holder styr på drabstallene i Gaza ud fra Hamas’ tal, nedjusteret antallet af dræbte kvinder og børn markant. Den 6. maj oplyste de, at 9.500 kvinder og over 14.500 børn var blevet dræbt. Nu har de nedjusteret tallene til 4.959 kvinder og 7.797 børn, dvs. en halvering. Hvert eneste liv der går tabt er forfærdeligt, men DK-medier burde fortælle danskerne, at Israels forsvarhær (IDF) gør mere end noget andet land nogensinde har gjort for at beskytte civile liv.

Jotam Confino som er B.T.s mellemøstkorresondent, siger om de nedjusterede tal: – Det er positivt, at FN tager det seriøst og korrigerer tallene, og det er også positivt, at tabstallene for kvinder og børn ikke er så høje, som antaget.

Samtidig understreger Confino: – Det er en grotesk skævridning af tallene, men det tyder på, at der er grænser for, hvor meget man kan lyve om tallene.

Kvinder og børn – Hamas’ ultimative propagandavåben, Confino understreger at: – Kvinderne og børnene er Hamas’ skarpeste propagandavåben. I seks måneder har det lydt, at 70 procent af tabene er kvinder og børn. Det tal har ligget fuldstændig jævnt, og rent statistisk er der mange, der har sat spørgsmålstegn ved det. Men fordi man ikke har andet end Hamas’ data, så har man taget det for gode varer.

Confino understreger at: – Hvis man tidligere har vovet at stille spørgsmålstegn ved de her tal, er man blevet stemplet som racist og propagandist for Israel, men nu er masken faldet.

Hamas’ manipulerede tabstal spredt dagligt af verdenspressen. Confino tilføjer: – Og det har været ekstremt effektivt, for de her tal er blevet gengivet i medier hver dag, men det er ikke virkeligheden, og det kommer ikke palæstinenserne til gode, at der bliver løjet om de her tal. Hvis man havde holdt sig til at opgive de rigtige tal, havde det jo stadigvæk været voldsomt. 7.700 døde børn er jo stadig mange børn, men når man går ud og fordobler tallet, mister man troværdighed.

Israel betaler prisen for Hamas-propaganda, Confino udtaler: – Hamas har hele tiden vidst, at på et tidspunkt ville fælden klappe, og de ville blive afsløret, men det er lige meget, for det, der er sket de sidste syv måneder, er, at ordet ‘folkemord’ er blevet allemandseje. Propagandaværdien har været så stor, at det er umuligt for Israel at gøre noget.

Anti-israelsk propaganda virker, Confino uddyber: – Det har haft en enorm betydning, muligvis den største i hele krigen, og det har været med til at lægge pres på Israels allierede omkring den måde, de gebærder sig på inde i Gaza.

Altid flere skridt foran, Confino slutter: – Hamas er hele tiden fire skridt foran Israel, som kommer til at fremstå utrolig kyniske, hvis de går ud og siger, at det ikke står så slemt til med tabstallene, som folk troede.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem