Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF til TV2: – Israel ønsker ikke at slå folk ihjel i Gaza

IDF-talsmand til TV2: - Du må spørge dig selv, om et jødisk liv også er en humanitær krise, som du bør tale om eller ej? (Foto: Skærmdump, https://nyheder.tv2.dk/udland/2024-01-10-israel-er-ikke-ude-paa-at-slaa-nogen-ihjel-siger-haerens-talsmand-til-tv-2)
IDF-talsmand til TV2: - Du må spørge dig selv, om et jødisk liv også er en humanitær krise, som du bør tale om eller ej?

Den værste massakre mod jøder siden HolocaustIsrael er et land i chok og sorg og knap en fjerdedel af befolkningen lider nu af PTSD efter 7. oktober-massakren, hvor flere tusind terrorister stormede ind over grænsen fra Hamas-kontrolleret Gaza og gik til angreb mod forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd. Massakren kostede over 1.200 liv og er den værste mod den jødiske folk siden Holocaust. Mindst 250 blev kidnappet til Gaza. Nogle af gidslerne blev frigivet mod at Israel løslod dømte terrorister, der havde begået alvorlige terrorangreb. Andre gidsler blev fundet dræbt i Gaza. På nuværende tidspunkt sidder mindst 136 gidsler fortsat fanget under umenneskelige forhold i Hamas-enklaven. Ingen international organisation har besøgt dem (heller ikke Røde Kors). Derfor vides det ikke om gidslerne er i live. Flere tusind blev såret under massakren, utallige blev udsat for bestialske seksuelle overgreb, massavoldtægter og bestialske mord, der blev Live-streamet af terroristerne og delt på sociale medier. Massakren er således også den mest dokumenteret forbrydelse mod menneskeheden i historien. Ifølge kilder blev massakren planlagt siden 2014.

Mens 7. oktober-massakren mod Israel skete, blev flere israelske byer udsat for massive raketangreb fra Gaza. Siden er Israel blevet udsat for flere tusind raketangreb fra flere fronter, inkl. Libanon.

7. oktober-massakren, kidnapningerne og raketangrebene er den direkte årsag til at Israels forvarshær (IDF) besluttede at gå ind i Gaza for at finde gidslerne (inkl. danske Itzik) og stoppe terrortruslen mod sine indbyggere. Krigen mellem Israel og Hamas i Gaza begyndte ultimo oktober 2023.

TV2 journalister var med nede i kæmpe tunnel i Gaza – primo januar 2024 var den danske freelancejournalist Jotam Confino med nede i kæmpe terror-tunnel i Gaza. Det tager flere år og koster flere milliarder at bygge èn terrortunnel. Under Gaza ligger et kæmpe tunnelnetværk, som IDF er ved at afdække.

I går publicerede TV2-journalist Martin Selsøe Sørensen reportage om sit besøg nede i en kæmpe Hamas-tunnel 50 meter under jorden.

IDF til TV2: – Du må spørge dig selv, om et jødisk liv også er en humanitær krise, som du bør tale om eller ej?

IDF-talsmand Arye Shalicar fortalte TV2: – Betonen brugt til at bygge terrortunnellen er kommet ind i Gaza via Egypten eller Kerem Shalom-grænseovergangen fra Israel. Det er vigtigt at se, hvad Hamas gjorde i Gaza. At de puttede al energi, tid og penge i terrorinfrastruktur over og under jorden.

– Vi forstår, at folk typisk kigger på den humanitære situation, men vi har også en humanitær situation i Israel. Vi har 136 gidsler som er blevet holdt fanget i Gaza siden 7. oktober-massakren. Vi har en kvart million israelere, der siden 7. oktober-massakren har været nødt til at flytte fra deres hjem tæt på grænserne til Libanon og Gaza, fordi det er for farligt at opholde sig der på grund af daglige beskydninger fra Hamas- og Hizbollah-terrorister. Mange af dem er inkvarteret på hoteller i sikrere dele af Israel uden noget tidshorisont for, hvornår de kan vende hjem. Så du må spørge dig selv, om et jødisk liv også en humanitær krise, som du bør tale om eller ej?

Angående de internt fordrevet i Gaza, udtalte IDF-talsmanden: – Vi kan ikke tale om at de vil kunne vende hjem igen før krigen er slut, alle gidslerne er frigivet og Hamas er besejret. Så kan vi leve side om side, israelere og palæstinensere i fremtiden i bedre harmoni, end vi har gjort før.

Siden krigen brød ud har IDF dræbt flere tusind Hamas-terrorister. Før krigen vurderede Israel at der var omkring 20-30.000 Hamas-terrorister. På spørgsmålet om krigen går efter planen, svarede IDF-talsmanden: – Vi har udryddet mange højt rangerende Hamas-medlemmer og -terrorister, men dit spørgsmål burde være: Hvorfor gemmer Hamas sig bag sit eget folk? På hospitaler, på skoler, i moskeer. Hvorfor bruger de folks hjem som våbenlagre, hvorfor skyder de raketter fra almindelige bygninger, hvor folk bor?

IDF-talsmand til TV2: – Vi er ikke ude på at slå nogen ihjel, vi er bare på jagt efter Hamas-terrorister, som dræber mennesker på begge sider af grænsen, og jeg tror på, at alle, der følger situationen, forstår det. De trængte ind i Israel, de har dræbt mennesker, de har bortført, de har voldtaget, og vi forsvarer os selv.

IDF-talsmand til TV2: – Du skal spørge dig selv, hvorfor Hamas-terrororganisationen gør alt det her. Hvad er deres endemål? På spørgsmålet om IDF’s ændringer i krigen, svarede IDF-talsmanden: – Vi fører krig så præcist, som vi kan under de her omstændigheder, hvor terrorister gemmer sig under befolkningen og bag deres eget folk, og hospitaler, og moskeer. Det var ikke os der startede krigen. Du skal spørge dig selv, hvorfor Hamas-terrororganisationen gør alt det her. Hvad er deres endemål?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem