Search
Her ses såret israelsk soldat på vej til hospitalet under 7. oktober-massakren mod Israel. (Foto: Flash90)

Over 6000 israelske soldater såret siden 7. oktober-massakren

Israel blev for altid forandret af massakren. Nu vender mange israelske soldater hjem med permanente ar på krop og sjæl, der vil præge samfundet.

Israel blev for altid forandret af 7. oktober-massakren. Massakren har kostet over 1,200 livet og siden massakren er over 12,600 blevet såret. Under massakren blev kvinder, børn og mænd udsat for grove seksuelle overgreb og voldtægter. Utallige savnes fortsat og mindst 240 blev kidnappet til Gaza. Flere israelske byer er blevet udsat for over 12.000 raketangreb fra flere fronter og over 500,000 israelere blev flygtninge og trues nu af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

27-årige Igor mistede benet efter 12 timer i Gaza da han blev såret af et panserværnsmissil. Igor overlevede fysisk, men hans liv er ødelagt. Til Times of Israel fortæller han: – Jeg forstod med det samme, at jeg ville miste mit ben.

Igor drømte om at blive elektriker, men efter 7. oktober-massakren besluttede han at melde sig som frivillig til Israels forsvarshær (IDF). Selvom han må lægge elektriker-drømmen på hylden og leve resten af livet som handicappet, forsøger han at holde humøret oppe.

22-årige Yonathan mistede sit ben i Gaza og sidder i rullestol efter han blev ramt af en granat.

Yonathan drømmer om at få en protese og forsætte sin IDF-karriere , han fortæller: – Jeg er stolt over at jeg blev såret i forsvaret af mit land.

Israel for altid forandret – Igor og Yonathan er blot to ud af flere og flere sårede israelske soldater, hvis fremtid vil være præget af permanente ar på krop og sjæl.

Har aldrig set noget lignende – Edan står i spidsen for en organisation som hjælper sårede soldater. Han fortæller: – Jeg har aldrig set et omfang eller en intensitet som det vi ser nu. Derfor er det afgørende at vi får rehabiliteret de sårede soldater.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp