Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

– Hamas bruger hospitaler til terrorformål

Her ses bevæbnede terrorister overgive sig til IDF ved Kamal Adwan hospitalet i Gaza, 14. december. (Foto: IDF)
Fortæller leder af Kamal Adwan hospital i #Gaza.

Den 7. oktober blev Israel for altid forrandret7. oktober-massakren mod Israel har kostet over 1,200 livet, og antallet af sårede er steget til over 11,000israelske kvinder, børn og mænd er blevet udsat for grove seksuelle overgreb og massevoldtægter og flere ofre savnes fortsat. Mindst 240 kidnappet til Gaza, og israelske byer er blevet udsat for mere end 12.000 raketangreb. Over 500,000 israelere er blevet flygtninge og trues af økonomisk ruin. Massakren ramte ALLE israelere hårdt på tværs af religion, etnicitet og køn, inkl. israelske minoriter.

Ahmad Kahlot, der var leder af Kamal Adwan-hospitalet i Gaza blev for få dage siden anholdt af Israels forsvarshær (IDF). Under sin afhøring hos Israels interne sikkerhedstjeneste Shin Bet, har han fortalt at terrorgruppen Hamas tog kontrol over hospitalet og brugte det som militær base. Kahlot blev Hamas-medlem i 2010 og blev terrorgruppens brigadegeneral, skriver Jerusalem Post.

Mange af hospitalets læger, sygeplejersker, ambulancefolk og andre ansatte var medlemmer af Hamas’ væbnet fløj Izz ad-Din al-Qassam Brigaderne.

Kahlot har fortalt at 16 hospitalsansatte var aktive i terrorgruppen Hamas. Terrorgruppen skjulte våben på hospitalet og drev deres militære operationer derfra. IDF har anholdt 70 terrorister på hospitalet.

Terrorister gemmer sig på hospitalet fordi Israel ikke bomber hospitaler, fortalte Kahlot. Han fortalte også at Hamas havde taget et israelsk gidsel på hospitalet og brugte ambulancer til at flytte rundt på dræbte gidsler. Hamas havde sågar kontorer, egne ambulancer og udstyr på hospitalet.

Hære mere her:

IDF har fremelagt flere beviser på at Hamas har misbrugt stort set alle de mere end 20 hospitaler i Gaza. IDF har også dokumenteret omfattende misbrug af hospitaler – eksempelvis Rantisi og Shifa.

På Rantisi fandt IDF et stort våbenlager og alt tyder på gidsler blev holdt fanget der.

På Shifa, der er største hospital i Gaza, fandt IDF stort våbenlager og underjordisk militærbase.

Shifa-leder Muhammad Abu Salmiya blev anholdt af Shin Bet og hans varetægtsfangsling forlænget ved retten.

Det vides endnu ikke han har fortalt under sit forhør.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem