Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel og 22 ambassadører i fælles opråb til Hamas: – Løslad gidslerne

Hamas-massakren mod Israel d. 7. okt, har kostet over 1,400 livet, over 4,600 er såret, utallige er savnede og over 200 israelske og udenlandske børn, kvinder, ældre, syge og mænd er blevet kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza. På billedet ses pro-Israel demonstration i Los Angeles, Californien, USA, 15. oktober 2023. (Foto: Shana Meyerson/TPS).
Ifølge Israels udenrigsminster deltog Danmark også i mødet om gidslerne.

I dag skriver Berlingske Tidende, at Israels udenrigsminister Eli Cohen, sammen med 22 ambassadører og diplomater, har sendt fælles opråb til terrorgruppen Hamas om at løslade deres statsborgere, der er blevet holdt som gidsler i Hamas-kontrolleret Gaza, siden Hamas-massakren i Israel den 7. oktober.

Danmark skulle være med i opråbet, skriver Israels udenrigsministerium i pressemeddelelse – det er ikke belvet bekræftet endnu fra det danske udenrigsministerium.

Udenrigsministeriet har heller ikke bekræftet, hvorvidt en dansk statsborger er blandt gidslerne. Men 69-årige dansk-israelske Itizik har været savnet siden massakren og hans familie har sporet hans telefon til Gaza.

På X skriver udenrigsminister Eli Cohen: – Der er international enighed i at gidslerne skal løslades!
Jeg har holdt møde i Udenrigsministeriet med 22 ambassadører og udenlandske diplomater, hvis borgere er blevet kidnappet til Gaza. Vi vil danne en fælles og bred front for at befri alle gidslerne hurtigst muligt, og lægge internationalt pres på Hamas. Hamas’ forbrydelser er uforladelige. Kidnapning af civile, inkl. spædbørn, børn, kvinder og Holocaust-overlevende, er imod enhver international lov og menneskelig norm. Vi vil gøre alt for at befri alle gidslerne.

I opråbet kræves gidslerne løsladt og at er gives adgang til, at Røde Kors kan se hvordan gidslerne har det.

Israels udenrigsminister udtaler: – Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at befri gidslerne, uanset deres statsborgerskab.

Vi kræver også, at internationale organisationer og Røde Kors får adgang til se gidslerne, sikre deres helbred og se betingelserne som de holdes fanget under i Gaza.

Israels udenrigsminister udtaler at et internationalt samarbejde skal være med til at lægge pres på Hamas og at internationale organisationer som Røde Kors skal kunne tilse gidslerne.

Israels forsvarshær (IDF) har oplyst at mindst 203 babyer, børn, kvinder, syge, ældre og mænd er blevet taget som gidsler til Gaza.

I dag meddelte IDF, at mange af gidslerne fortsat er i live. Over 20 af gidslerne er børn, 10-20 af gidslerne er over 60 år.

IDF har tidligere været inde i Gaza i forsøg på at lokalisere gidslerne.

Den 7. oktober 2023 vil gå over i historien som Israels værste dag, da flere tusind terrorister fra de iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ), begik den værste massakre mod jøder siden Holocaust.

Terroristerne strømmede ind over grænsen fra Gaza og myrdede forsvarsløse babyer, børn, kvinder, ældre, syge og mænd i flere israelske byer, samfund og kibbutzer. Terroristerne filmede, hvordan de torturerede, misbrugte og myrdede hele familier på den mest bestialske måde – efterfølgende lagde terroristerne det hele op på sociale medier, så hele verden kunne se deres forbrydelser mod menneskeheden. Der strømmer daglige nye beviser på, hvor grusom en skæbne, der mødte ofrene. Flere ofre blev myrdet med så stor brutalitet, at kun deres negle eller aske er tilbage. Derfor er flere hundrede ofre fortsat ikke blevet identificeret. Den internationale presse var i chok da de så scenerne sammen med Israels forsvarshær. Gavede journalister brød sammen under Live-sendinger, mens de beskrev, hvad de havde set. Israelske retsmedicinere har udtalt, at de aldrig har set ofre blive udsat for så stor brutalitet.

Hamas-massakren har kostet over 1.400 liv, over 4.600 sårede, utallige savnede, over 200 kidnappet til Hamas-kontrolleret Gaza og flere tusind raketangreb mod tæt befolkede israelske byer. Flere af de myrdede israelere under massakren er israelske arabere, beduiner, druzere og andre israelske minoriteter.

Israel har fundet udførlige Hamas-manualer på, hvordan de skulle slagte civile.

Det har også vist sig at Hamas-terroristerne havde taget stoffet Captagon som holdt dem vågne, rolige, ligeglade og fattede mens de slagtede hele familier, brændte dem levende i deres hjem, myrdede babyer foran deres forældre/myrdede forældre foran deres børn, skar kropsdele af deres ofre mens terroristerne spiste deres ofres Shabbat-måltid eller voldtog og misbrugte kvinder ved siden af ligene af dem, de allerede havde myrdet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem