Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas’ og Islamisk Jihads krigsforbrydelser mod kvinder og børn

Palæstinenserne på Gazastriben forsøger at nedbryde sikkerhedsbarrieren mellem Gaza og Israel. (Foto: IDF)
Palæstinenserne på Gazastriben forsøger at nedbryde sikkerhedsbarrieren mellem Gaza og Israel. (Foto: IDF)
Mens FNs Menneskerettighedsråd (UNHRC) hypnotiserer "det internationale samfund" med vildeste anklager mod Israel er man åbenbart (igen igen) ligeglad med de grundigt dokumenterede krigsforbrydelser, som Hamas og Islamisk Jihad begår mod kvinder og børn i forbindelser med optøjerne langs grænsen mellem Gaza og Israel.
  • Det er værd at notere, at de medlemmer af Hamas og Islamisk Jihad, som blev dræbt under deres deltagelse i voldshandlingerne nær grænsen mellem Gaza og Israel, ikke mødte frem klædt i militæruniformer eller medbringende deres våben. I stedet deltog mændene fra Hamas og Islamisk Jihad i de ugentlige protester klædt i civilt tøj. De foregav at være almindelige og uskyldige civile, som protesterede mod den økonomiske krise i den Hamas-styrede Gazastribe.
  • Mens de var i Cairo, fortsatte Hamas’ og Islamisk Jihads ledere med at sende tusindvis af kvinder og børn ud for at deltage i voldelige angreb på israelske soldater. Disse ledere er ligeglade med deres kvinders og børns sikkerhed og velfærd. Tværtimod; jo flere døde kvinder og børn, desto bedre. På den måde kan de beskylde Israel for at dræbe uskyldige civile og ophidse flere palæstinensere til at slutte sig til jihaden imod jøderne.
  • De, der opfordrer kvinder og børn til at tage del i en voldelig konfrontation med den israelske hær, bør holdes ansvarlige for deres krigsforbrydelser. Det er på tide, at det internationale samfund påbyder Hamas og Islamisk Jihad og de andre terrorgrupper i Gazastriben at holde op med at skjule sig bag kvinder og børn og at holde op med at bruge disse som menneskelige skjolde i deres jihad for at udslette Israel.

 

Dengang Hamas indledte sine ugentlige demonstrationer langs grænsen mellem Gazastriben og Israel for 10 måneder siden, sendte de i begyndelsen deres mænd og familiemedlemmer ud for at deltage i protesterne. Men få uger senere befalede Hamas sine folk til at holde sig væk fra grænsen, efter at mange var blevet opdaget og dræbt af den israelske hær. Flertallet af de mænd, der var blevet dræbt under voldshandlingerne, tilhørte gruppens militære gren, Izaddin al-Qassam. Andre tilhørte den “militære gren” i en anden terrorgruppe, nemlig Islamisk Jihad (Palæstinensisk Islamisk Jihad – PIJ).

Det er værd at notere, at de medlemmer af Hamas og Islamisk Jihad, som blev dræbt under deres deltagelse i volden nær grænsen mellem Gaza og Israel, ikke mødte frem i militæruniformer eller medbringende deres våben. I stedet deltog mændene fra Hamas og Islamisk Jihad i de ugentlige protester klædt i civilt tøj. De foregav at være almindelige og uskyldige civile, som protesterede mod den økonomiske krise i den Hamas-styrede Gazastribe.

Senere var Hamas dog nødt til at indrømme, at snesevis af deres medlemmer var blevet dræbt i løbet af de første tre måneders protester nær grænsen. Salah Bardaweel, en ledende Hamas-embedsmand i Gazastriben, afslørede i maj 2018, at mindst 50 Hamas-medlemmer var blevet dræbt under de voldelige demonstrationer, som var blevet indledt to måneder tidligere.

Hamas måtte også indrømme, at de fleste af ofrene var “krigere,” efter at disses identitet var blevet afsløret af deres familier og af hospitalerne i Gazastriben. Hamas havde formentlig håbet, at mændenes identitet kunne forblive en hemmelighed, så gruppen og andre palæstinensere kunne beskylde Israel for at skyde på uskyldige og forsvarsløse civile.

Efter at Hamas’ trick var blevet afsløret, ændrede gruppen og dens tilhængere i Gazastriben taktik, nemlig til at sende børn og kvinder ud til grænsen mellem Gaza og Israel. Det er selvfølgelig en gammel taktik, som Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper har benyttet i årtier. De palæstinensiske terroristledere ved, at når kvinder og børn bliver såret og dræbt nær grænsen, vækker det opmærksomhed hos de fleste udenlandske journalister og internationale menneskerettighedsorganisationer. Hamas’ mål er at skildre Israel som en stat, der bevidst skyder på palæstinensiske kvinder og børn.

I de seneste uger har Hamas, Islamisk Jihad og andre palæstinensiske terrorgrupper sendt tusindvis af kvinder og børn ud til grænsen mod Israel for at deltage i voldshandlingerne. Grupperne har opmuntret børn og kvinder til at kaste sten, sprængladninger og brandbomber mod de israelske soldater. De har også opfordret kvinder og børn til at forsøge at trænge ind over grænsen ved at ødelægge sikkerhedshegnet.

Det seneste offer for Hamas’ kyniske udnyttelse og hjernevask af børn deltog i de voldelige demonstrationer langs grænsen mellem Gaza og Israel den 8. februar (2019). Hassan Shalabi, en 14-årig dreng fra Gazastriben, var blandt de tusinder af palæstinensiske børn og kvinder, som af Hamas var blevet sendt ud til grænsen for at deltage i de voldelige angreb på israelske soldater.

Ligesom de tusinder af andre palæstinensere, som bliver sendt ud til grænsen, havde Shalabi af Hamas fået at vide, at formålet med den såkaldte “March for tilbagevenden” er at bane vejen for, at millioner af palæstinensere kan flytte ind i Israel. “March for tilbagevenden” handler ikke om at forbedre levevilkårene for palæstinenserne i Gazastriben. Den kaldes “March for tilbagevenden,” fordi dens hovedformål er at tvinge Israel til at lade palæstinensiske flygtninge og disses efterkommere komme ind i landet og gøre det til et land med et muslimsk befolkningsflertal, hvor jøder kun ville få lov til at leve som en ganske lille minoritet under islamisk styre.

Ligesom de fleste palæstinensiske grupper og ledere løj Hamas for drengen, da de fortalte ham, at stenkast og brandbomber mod de israelske soldater ville skaffe “ret til tilbagevenden” for millioner af palæstinensere, som ville kunne vende tilbage til de hjem, som de var flygtet fra, dengang fem arabiske hære angreb den nydannede stat Israel den 14. maj 1948.

Drengen troede, at han og hans venner, ved at forsøge at ødelægge sikkerhedshegnet og trænge ind i Israel, ville hjælpe palæstinenserne med at opnå “ret til tilbagevenden.”

De naive kvinder og børn vidste ikke, at en hvilken som helst hær, der står konfronteret med tusindvis af oprørere, som forsøger at trænge ind over grænsen, ville være tvunget til at forsvare sine egne soldater og civile borgere med alle til rådighed stående midler. Man behøver blot at forestille sig, hvad der ville være sket, hvis det var lykkedes tusindvis af palæstinensiske oprørere at krydse ind over grænsen og nå frem til en af de israelske byer i nærheden.

I sidste uge blev en 43-årig kvinde, Amal al-Taramsi, ligeledes et offer for de palæstinensiske terrorgruppers udnyttelse af kvinder og børn. Denne kvinde, som var blandt de tusindvis af palæstinensere, som Hamas havde sendt mod grænsen for at deltage i en voldelig konfrontation med israelske soldater, blev også dræbt, da oprørerne forsøgte at trænge gennem sikkerhedshegnet.

Palæstinensere i Gazastriben siger, at de gennem de seneste måneder har lagt mærke til, at Hamas og Islamisk Jihad ikke længere sender deres egne folk ud til de steder, hvor sammenstødene foregår. Terroristerne ynder at holde sig på sikker afstand og ude af de israelske soldaters synsfelt, og øjensynlig foretrækker de at skjule sig bag kvinder og børn. Terroristernes ledere er også nogle kujoner. Ofte dukker de kortvarigt op på steder, hvor demonstrationerne foregår, for at komme med udtalelser til journalisterne, inden de igen søger skjul i deres villaer og kontorer.

Da Shalabi blev dræbt sidste fredag, var lederne af Hamas og Islamisk Jihad på besøg i Cairo, hvor de altid bor på femstjernede hoteller. De var i Cairo for at tale med embedsfolk fra den egyptiske efterretningstjeneste om at nå til en forståelse med Israel vedrørende en langvarig våbenstilstand langs grænsen mellem Israel og Gaza. Mens de var i Cairo, fortsatte lederne af Hamas og Islamisk Jihad med at sende tusindvis af kvinder og børn ud for at tage del i voldelige angreb på israelske soldater. Disse ledere er ligeglade med deres kvinders og børns sikkerhed og velfærd. Tværtimod; jo flere døde kvinder og børn, desto bedre. På den måde kan de beskylde Israel for at dræbe uskyldige civile og ophidse flere palæstinensere til at slutte sig til jihaden imod jøderne.

Det er vel unødvendigt at sige, at disse ledere altid sørger for, at deres egne kvinder og børn holder sig borte fra kampzonen.

Det virkeligt bekymrende er måske ikke, at Hamas og Islamisk Jihad udnytter kvinder og børn som menneskelige skjolde. Det mest oprørende er snarere den fortsatte tavshed i medierne og det internationale samfund. Internationale menneskerettighedsorganisationer og journalister går i terroristernes fælde ved at gentage blodbagvaskelsen om, at Israel “bevidst skyder på uskyldige civile, især kvinder og børn.”

Hvis nogen bør fordømmes, er det dem, der sender kvinder og børn ud for at dø på grænsen til Israel.

De, der opmuntrer kvinder og børn til at deltage i voldelige konfrontationer med den israelske hær, bør holdes ansvarlige for deres krigsforbrydelser.

Det er på tide, at det internationale samfund påbyder Hamas og Islamisk Jihad og de andre terrorgrupper i Gazastriben at holde op med at skjule sig bag kvinder og børn og at holde op med at bruge disse som menneskelige skjolde i deres jihad for at udslette Israel.


Læs mere om børnemisbrug – og andre palæstinensiske krigsforbrydelser på grænsen:

IDF: – Børn på Gazastriben bliver lovet penge, hvis de bliver skadet i optøjer

Optøjerne langs grænsehegnet mellem Israel og Gaza-striben indebærer en lang række palæstinensiske brud mod folkeretten

Og om de nyeste anklager mod Israel …

Slagter ny anti-Israel FN rapport

 

Kilder og noter
Bassam Tawil er muslimsk araber, bosat i Mellemøsten.
Oprindelig artikel: “Hamas, Islamic Jihad War Crimes Against Children and Women” Udgivet 2019-02-12. Oversat af Mette Thomsen, og udgivet 2019-03-11. Genoptrykt med tilladelse af Gatestone Institute.
Seneste artikler på dansk af Bassam Tawil
Kilder og noter
Bassam Tawil er muslimsk araber, bosat i Mellemøsten.
Oprindelig artikel: “The Palestinians: Who Really Cares?” Udgivet 2019-02-01. Oversat af Mette Thomsen, og udgivet 2019-03-08. Genoptrykt med tilladelse af Gatestone Institute.
Seneste artikler på dansk af Bassam Tawil

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem