IDF: – Børn på Gazastriben bliver lovet penge, hvis de bliver skadet i optøjer

Hamas sender børn helt ned til otte år til frontlinjen i voldelige optøjer.
Siden 30. marts 2018 har der været demonstrationer og voldelige optøjer langs grænsen mod Israel. (Foto: IDF)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Israelske sikkerhedsstyrker har på det seneste opdaget at Hamas sender børn helt ned til otte år til frontlinjen under de voldelige protester langs Gaza-grænsen.

Derudover lover Hamas 83 USD som betaling (ca 300 NIS) til børn som bliver skadet i de voldelige optøjer. Det har tidligere været fremme i de israelske medier, uden at det blev bekræftet. Nu har israelske soldater hørt at Hamas over højtalere lover at betale børn som bliver skadet ved grænsen, skriver Times of Israel.

Hamas ønsker ikke at svare på påstandene om at de sender små børn til frontlinjen og heller ikke om de lover penge til børn som bliver skadet under optøjerne.

Siden 30. marts 2018 har Hamas, palæstinensiske politiske fraktioner og andre grupper organiseret ugentlige protester langs grænsen mod Israel. Protesterne har ofte udviklet sig til voldelige optøjer, hvor der blev kastet brandbomber, granater og gjort forsøg på at ødelægge sikkerhedshegnet mellem Israel og Gaza. Derfor bruger Israel nu milliarder på at bygge en ny sikkerhedsbarriere.

Det nye grænsehegn bygges på israelsk territorium, nogle få meter fra det nuværende hegn, som er lavere og langt lettere at passere. De seneste år har der da også været flere tilfælde, hvor personer har formået at passere grænsen mellem Gaza og Israel.

Palæstinensere på Gazastriben forsøger at rive dele af sikkerhedshegnet ned mellem Gaza og Israel. (Foto: IDF)

 

Du kan læse flere af vores artikler om optøjerne i Gaza her:

Optøjerne langs grænsehegnet mellem Israel og Gaza-striben indebærer en lang række palæstinensiske brud mod folkeretten

Halve sandheder og hele løgne om Gaza-optøjerne

Gaza-optøjerne den 14.-15. maj 2018 – opdatering fra Cyril Malka i Israel

“En fjerde Gaza-krig er vist kun ét fejltrin væk”

52 døde (mindst) og 2.400 sårede den 14. maj 2018 ved hegnet mellem Gaza og Israel

På dansk ved Rika Greenberg
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelSender Kirkernes Verdensråd – via EAPPI – spioner ind i Israel på turistvisa?
Næste artikelIsrael er verdens 10. sundeste land
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise