Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel opfører højteknologisk hegn mod Gaza

Israel opfører et 6 meter højt hegn langs grænsen mod Gaza for at holde terroristerne ude. Foto: (Forsvarsministeriet)
Ifølge det israelske militær forventes hegnet at stå klart ultimo 2019. Hegnet forventes at koste ca 3 mia. NIS.

Forsvarsministeriet er netop nu igang med den endelige fase i konstruktionen af et 6 meter højt galvaniseret stålhegn, som ifølge de israelske myndigheder vil omringe Gaza.

Barriereren kommer til at strække sig over 65 km rundt om den palæstinensiske enklave. Hegnet placeres ovenpå en underjordisk betonmur, som Israel bygger rundt om Gaza for at forhindre terrorgruppers terrorangreb via de underjordiske tunneler fra Gaza ind i Israel, skriver Times of Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu udtalte ved et ugentligt kabinetmøde, at hegnet er nødvendigt for at “forhindre infiltration af terrorister i vores område”.

I en erklæring udtalte forsvarsministeriet for nyligt, at hegnet vil blive forbundet med den nyligt opførte barrierer, som blev bygget ude i Middelhavet nord for Gaza for at forhindre terroristindtræning fra havet.

Ifølge projektleder, Eran Ofir, er barriereren unik og designet specielt til at beskytte mod truslen fra Gazastriben. Som han sagde: “Dette er en overlegen løsning til at forhindre infiltration i israelsk territorium”.

Det samlede projekt forventes at koste ca 3 mia. NIS. Hver km af den underjordiske mur vil koste ca 42,5 mio. NIS, mens den overjordiske udgift pr km vil være 1,5 mio. NIS.

Det nye hegn opføres inden for israelsk territorium, blot snesvis meter øst for den nuværende og nemmere tilgængelige barrierere, hvor der har været flere tilfælde af gennemtæning over grænsen til Israel. I 2014 blev 11 israelske soldater dræbt i et bagholdsangreb udført af terrorister som trængte igennem underjordiske tunneler.

Ifølge forsvarsministeriet vil det nye hegn veje ca 20.000 ton og være udstyret med sensorer og andre “sikkerhedsforanstaltninger”.

Barrieren konstrueres i et samarbejde mellem det israelske militær-forsvarsministerium grænser og sikkerhedshegn direktoratet som drives af Ofir – som har medvirket i opførelsen af barrierer langs Israels grænser med Egypten, Jordan, Syrien og Libanon.

I 2016 begyndte Israel opførelsen af den nye barriere omkring Gazastriben. Fokus dengang var den underjordiske del efter Gazakrign i 2014, hvor Hamas brugte underjordiske angrebstunneler med dødbringende effekt mod de israelske tropper.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem