Israel opfører højteknologisk hegn mod Gaza

Ifølge det israelske militær forventes hegnet at stå klart ultimo 2019. Hegnet forventes at koste ca 3 mia. NIS.
Israel opfører et 6 meter højt hegn langs grænsen mod Gaza for at holde terroristerne ude. Foto: (Forsvarsministeriet)
«Alle har brug for at læse om Israel på miff.dk.» Hvis du er enig, har vi brug for dig som medlem af MIFF så skoleelever og andre kan få gratis adgang til israelske perspektiver på dansk. Kun en lille andel af vores internetbrugere er medlemmer. Klik her for at registrere dig nu (fra kr. 3,- per uge)

Forsvarsministeriet er netop nu igang med den endelige fase i konstruktionen af et 6 meter højt galvaniseret stålhegn, som ifølge de israelske myndigheder vil omringe Gaza.

Barriereren kommer til at strække sig over 65 km rundt om den palæstinensiske enklave. Hegnet placeres ovenpå en underjordisk betonmur, som Israel bygger rundt om Gaza for at forhindre terrorgruppers terrorangreb via de underjordiske tunneler fra Gaza ind i Israel, skriver Times of Israel.  

Statsminister Benjamin Netanyahu udtalte ved et ugentligt kabinetmøde, at hegnet er nødvendigt for at “forhindre infiltration af terrorister i vores område”.

I en erklæring udtalte forsvarsministeriet for nyligt, at hegnet vil blive forbundet med den nyligt opførte barrierer, som blev bygget ude i Middelhavet nord for Gaza for at forhindre terroristindtræning fra havet.

Ifølge projektleder, Eran Ofir, er barriereren unik og designet specielt til at beskytte mod truslen fra Gazastriben. Som han sagde: “Dette er en overlegen løsning til at forhindre infiltration i israelsk territorium”.

Det samlede projekt forventes at koste ca 3 mia. NIS. Hver km af den underjordiske mur vil koste ca 42,5 mio. NIS, mens den overjordiske udgift pr km vil være 1,5 mio. NIS.

Det nye hegn opføres inden for israelsk territorium, blot snesvis meter øst for den nuværende og nemmere tilgængelige barrierere, hvor der har været flere tilfælde af gennemtæning over grænsen til Israel. I 2014 blev 11 israelske soldater dræbt i et bagholdsangreb udført af terrorister som trængte igennem underjordiske tunneler.

Ifølge forsvarsministeriet vil det nye hegn veje ca 20.000 ton og være udstyret med sensorer og andre “sikkerhedsforanstaltninger”.

Barrieren konstrueres i et samarbejde mellem det israelske militær-forsvarsministerium grænser og sikkerhedshegn direktoratet som drives af Ofir – som har medvirket i opførelsen af barrierer langs Israels grænser med Egypten, Jordan, Syrien og Libanon.

I 2016 begyndte Israel opførelsen af den nye barriere omkring Gazastriben. Fokus dengang var den underjordiske del efter Gazakrign i 2014, hvor Hamas brugte underjordiske angrebstunneler med dødbringende effekt mod de israelske tropper.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Ingen indlæg at vise