Gaza-optøjerne den 14.-15. maj 2018 – opdatering fra Cyril Malka i Israel

Foreløbigt er alt nogenlunde roligt ved grænsen og der er styr på det. Journalisterne har fået propagandamateriale de kan videresende, der blev taget nogle gode billeder der vil sælge dyrt og man har fået endnu en gang mulighed for at anklage Israel. Så alt i alt er der godt gang i business.

Billede taget 14. maj 2018 fra kibbutz Nahal Oz over grænsehegnet til protesterne (AFP Photo / Jack Guez via Times of Israel)
Billede taget 14. maj 2018 fra kibbutz Nahal Oz over grænsehegnet til protesterne (AFP Photo / Jack Guez via Times of Israel)
Støtter du det jødiske folks ret til et nationalt hjemland? Klik her for at blive medlem af MIFF fra kun kr. 3, - om ugen

I forlængelse af  rapportagen fra tidligere på den 14. maj (Hamas og over 100.000 uromagere …) skriver Cyril Malka:

14. maj 2018: Breaking – Kl. 15:10 Israel – 14:10 Danmark
Vi er foreløbigt langt fra de 100.000 til 250.000 planlagt. Enten kan Hamas ikke terrorisere flere gazaboere til at gå med til optøjer, eller også, da de fandt ud af, at Israel havde fundet ud af at de vil fremskynde deres plan til i dag, har de så igen sat det til i morgen.

På nuværende tidspunkt er der ca. 35.000 arabere ved grænsen mellem Gaza og Israel. Hæren har advaret dem om ikke at prøve at bryde igennem.

Tre terrorister benyttede sig af urolighederne for at placere en bombe ved grænsehegnet, de blev skudt og er døde.

Flere drager bevæbnet med molotov cocktails blev skudt ned af israelske droner.

Foreløbigt er alt under kontrol og scenarioet er ikke forskellig fra de andre gange Hamas har ledt urolighederne ved grænsen. Om medierne vil holde interessen ved lige er uvist.

14 Feb 2018 Breaking – Kl. 21:50 Israel – 20:50 Danmark
Roen er faldet over grænsen. Omkring 40.000 uromagere (ifølge det israelske hær) var maset op ad grænsen mellem Gazastriben og Israel.

Hele tolv Hamas terror-celler var til stede for at forsøge at trænge ind forskellige steder ved grænsen.

Deres ordre var at trænge ind og enten at dræbe så mange israelere som muligt eller også at kidnappe en israelsk soldat.

Intet af det virkede og fra 30 til 40 arabere mistede livet i forsøget. Af disse, blev mindst 10 af dem identificerede som aktive Hamas-terrorister.

Det israelske hær og Hamas havde regnet med at mindst 100.000 mennesker ville deltage i dagens optøjer, men det blev altså til omkring halvdelen (der er uenighed om hvorvidt de var ca. 40.000 eller ca. 50.000).

Hamas forsøgte at overtale og at presse gazaboere i at deltage i urolighederne dels ved at tilbyde hver deltagende familie 100$ og dels ved at true dem at anmelde dem som kollaboratører med Israel hvis de ikke kom (hvilket er dødsstraf).

På trods af det så ser det ud til at Hamas’ plan blev til en fiasko og kl. 18:30 (israelsk tid) så det ud til at uromagerne var på vej hjem for i dag uden at have kunnet trænge ind til Israel.

Under urolighederne forsøgte tre hold terrorister at angribe israelske styrker: To hold beskød israelske stillinger imens et hold forsøgte at placere en bombe ved grænsen.

Som svar til dette tilintetgjorde det israelske hær forskellige Hamas’ stillinger i Gazastriben. Flyver beskød og ødelagde forskellige terrorist-stillinger i Gaza imens at israelske tank smadrede to objektiver.

Ifølge Hamas døde der 52 uromagere, hvilket vil nok føre til internationale fordømmelse da Israel vover at forsvare sig selv endnu en gang.

Ifølge Hamas, blev der dræbt to børn under disse uroligheder, en 12-årig og en 14-årig skulle have tabt livet.

Dette vil føre til flere fordømmelser og naturligvis vil ingen stile spørgsmål til hvad lavede så nogle unge børn sådan et sted? Hvad er det for et folk, der vil kæmpe for frihed ved at sende kvinder og børn først?

Som følge af urolighederne fortæller Sydafrika, at deres ambassadør i Tel-Aviv vil blive kaldt hjem pga. “Israels voldsom aggression af Gaza”.

Ambassadøren af det land der har opfundet apartheid ønskes god vind.

Da der blev lovet urolighederne i morgen også, holder jeg denne tråd åben for flere breaking news.

15/05-2018 – Israel – 14:30 – Danmark – 13:30 – Konklusion?

Skærmklip af en tweet fra franske AFP (Agence France Presse - som mange kalder "Agence France Palestine" så uobjektive de er)

Skærmklip af en tweet fra franske AFP (Agence France Presse – som mange kalder “Agence France Palestine” så uobjektive de er)

Luften er tydeligvis gået af ballonen. Ifølge Hamas har der været 60 dræbte i sammenstødet i går. Tallet må have tilfredsstillet terrorbevægelsen da i dag, på Nakba dag, var der nogle hundrede demonstranter ved grænsen.

På den anden side var folk fuldt ud beskæftiget med de forskellige ceremonier hvor de fejrer de forskellige dødsfald.

Det skal dertil siges at i går påstår Hamas at bland ofrene, der var en 12-årige, en 14-årige og en baby.

Det påstås at babyen døde af at have inhaleret tåregasdamp.

Jeg er lidt forundret over det og jeg venter på at se bevis på, at der er tale om tåregasdamp og ikke det sorte røg fra de brændende dæk som har forgiftet babyen.

Og som et andet spørgsmål spekulerer jeg på hvad lavede 12-, 14-årige og babyer i optøjer. Er der virkelig ingen der stiler de spørgsmål?

Hamas giver 5.000 dollars til hver familie som har en martyr (altså en der dør i forbindelse med uroligheder eller attentater) … Hvis babyen var en pige, som alligevel ikke er meget værd ifølge Islam, så er 5.000 dollars og noget berømthed måske en god byttehandel?

Foreløbigt er alt nogenlunde roligt ved grænsen og der er styr på det. Journalisterne har fået propagandamateriale de kan videresende, der blev taget nogle gode billeder der vil sælge dyrt og man har fået endnu en gang mulighed for at anklage Israel. Så alt i alt er der godt gang i business.

Derfor kan jeg nu lukke den Breaking tråd da der ikke …

Nå jo, en bitting der mangler: Tyrkiet har trukket sin ambassadør fra USA og fra Israel. Ifølge Adolf Erdogan så er det fordi Israel, ved at dræbe de 55 (på daværende tidspunkt) bevæbnet uromagere som ville dræbe jøder har begået et folkedrab (jo, jo, det sagde han: “genocide” sagde han).

Når man ved at Tyrkiet har dræbt 1,5 mio. armeniere (folkedrab som de stadig nægter at tage ansvar på) og ligeledes op til flere millioner kurder, kan man vel ikke gøre andet end at beundre Erdogans virkelighedsopfattelse.

Over and out for denne tråd. (Cyril Malka)

Kilde
http://missing.malka.link/184/
Tidligere artikel52 døde (mindst) og 2.400 sårede den 14. maj 2018 ved hegnet mellem Gaza og Israel
Næste artikelHamas’ Salah Bardawil praler: “50 af 62 martyrer den 14.-15. maj var Hamas medlemmer”
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Avatar
Mit navn er Cyril Malka. Jeg er født i Frankrig i 1963. Jeg har boet i Danmark fra 1983 til 2000, hvorefter familien og jeg flyttede til Frankrig fra 2000 til 2011. I juni 2011 forlod vi Europa, det synkende skib og vi flyttede til Israel (hvor jeg havde boet fra 1982 til 1983). Min kone og jeg bor i Haifa, i Nordisrael og vores søn bor i Tel-Aviv. Jeg holder en finger på pulsen om alt hvad der foregår her i området, holder mig underrettet om sagerne og som regel kender til nyheder og fakta som sjældent bliver fortalte videre. Jeg er oprindeligt uddannet psykoanalytiker og senere gik over til kognitiv psykologi og hypnoterapi. Fra ca. 1989 til 2008 har jeg arbejdet mod sekter og andre totalitære bevægelser og hjulpet folk på fode igen efter et årgang i forskellige sekter. Oprindeligt havde jeg http://malka.dk som handlede om psykologi og kommunikation, men siden jeg arbejder mere med den franske publikum har jeg ladet den gå. Du kan dog stadig se en arkiveret version af hjemmesiden her: http://malka.online/dk/malkadk/ Hvis du vil se min indblanding indenfor sekter og totalitære bevægelser eller læse de artikler jeg skrev for diverse aviser og blade, kan du tjekke biblioteket ud, det er her: http://malka.online/dk/malkadk/376/bibliotek/ Og dér vil du finde flere oplysninger om mig ): http://malka.online/dk/malkadk/about/