Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Slagter ny anti-Israel FN rapport

Palæstinensere på Gazastriben forsøger at nedrive dele af sikkerhedsbarrieren mellem Gaza og Israel (Foto: IDF)
Palæstinensere på Gazastriben forsøger at nedrive dele af sikkerhedsbarrieren mellem Gaza og Israel (Foto: IDF)
FNs Menneskerettighedsråd (UNHRC) har lige udgivet endnu en ensidig rapport, som forsøger at dæmonisere Israel

Torsdag den 28. februar fremlagde en undersøgelseskommission (UN Commission of Inquiry – COI) en rapport om optøjerne langs grænsen mellem Gaza og Israel siden den 30. marts 2018. Rapporten hævder, at “israelske soldater har begået forbrydelser mod international menneskerettigheds- og humanitær ret, som kunne være krigsforbrydelser eller forbrydelser mod menneskeheden (“crimes against humanity”).

Rapporten blev bestilt af det omstridte FNs Menneskerettighedsråd (UNHRC), som er berygtet for at være forudindtaget mod Israel (se f.eks. Anders Samuelsens udsagn fra tidligere på ugen).

Den ufhængige israelske forskningsinstitution og vagthund, NGO Monitor (NGOM), har gennemgået rapporten og slagtet den.

NGOM peger på flere metodologiske fejl i rapporten. Her er nogle af dem:

 • I modstrid med professionelle standarder for undersøgelser har COI utvivlsomt haft en forudbestemt konklusion og kun indsamlet “beviser”, der passer ind for at fremhæve det ønskede resultat.
 • Rapporten er hovedsagelig baseret på palæstinensiske kilder, som omfatter Hamas og andre terrorrelaterede ikke-statslige organisationer (NGO’er).
 • Rapporten er baseret på anonyme og uverificerbare “vidnesbyrd”. COI kunne ikke under pressekonferencen den 28. februar svare på hvor mange af de 325 interviews i rapporten de selv har udført.
 • Oplysningerne i det offentliggjorte resume er i det væsentlige “copy-paste” af, hvad disse organisationer har indsendt til COI. For eksempel er alle navnene på de dræbte palæstinensiske børn taget direkte fra Defense for Children International-Palestine (DCI-P), en NGO med bånd til terrorgruppen PFLP (Folkefronten for Palæstinas Frigørelse). PFLP er – ligesom Hamas – en part i optøjerne.

Ud over mange metodologiske fejl minimerer rapporten også den palæstinensiske vold, og udelader næsten alt om palæstinensisk terrorisme.

 • COI skriver kun ganske lidt om omfanget af palæstinensisk vold langs Gaza-grænsen samt om Hamas førende rolle i tilrettelæggelsen af ​​angrebene. NGOM og andre har omfattende dokumentation om brugen af ​​vold langs grænsen- inklusiv ​​våben, molotov cocktails, sten, brændende dæk og lignende (læs her om de mange forbrydelser begået af demonstranterne og deres ledere). Desuden rapporterede NGOM fornyligt om misbrug af børn (læs her om Hamas betaling af børn hvis de går foran og bliver skadet i optøjerne). COI ignorerer og minimerer volden og henviser til optøjerne som “fredelige protester”.
 • COI fokuserer bevidst på fem af de steder, hvor optøjerne fandt sted. Dette betyder, at COI ignorerer den bredere sammenhæng, herunder at visse handlinger bruges til at aflede opmærksomhed på andre angreb udført samtidigt. Derudover fokuserer de ikke på militære angreb, skyderier og anden vold, der skete på andre tidspunkter, især om natten.
 • Selvom COI erkender, at terrororganisationer var involveret i aktiviteterne langs grænsen, gør de noget så absurd som at insistere på, at “disse væbnede fløje” ikke var repræsenteret i planlægningen”. Især i Gaza er det helt meningsløst at forsøge at skelne mellem “væbnede fløje” og andre dele af terroristgrupper.
 • COI hvidvasker udsagn fra Hamas om deres rolle i urolighederne. De ignorerer bl.a., at Hamas, Palæstinensiske Islamiske Jihad (PIJ), PFLP og andre terroristgrupper selv har sagt, at de fleste dræbte var medlemmer af deres organisationer. Og dette gælder også nogen så ung som den 16-årige Ahmad al-Shaer, som var medlem af islamisk jihad.

Endelig peger NGO Monitor på rapportens ubegrundede konklusioner.

 • COI hævder, at Israel bevidst skød børn, sundhedsmedarbejdere, journalister og handicappede, og at soldaterne var helt klare over det, da de skød. Det er uklart, hvordan COI kan vide noget om IDF-soldaternes hensigter eller om hvilke oplysninger de havde før beslutningen blev truffet om at skyde.
 • For eksempel er en af ​​de handicappede identificeret som døv. Selvfølgelig kan en israelsk soldat over grænsen ikke vide, at personen er døv.

NGO Monitor mener, at COI slet ikke har den nødvendige legitimitet.

 • Ingen af ​​medlemmerne af COI har ekspertise inden for international ret eller militære operationer. Så det er ikke overraskende, at COI henviser til den internationale humanitære ret, uden at anerkende, at optøjerne faktisk var – og er – krigshandlinger. De hævder ovenikøbet, at “demonstrationerne som udgangspunkt var civile, og på trods af nogle handlinger med stor vold, udgjorde de ikke kampe eller en militær kampagne”. Dette kan man kun påstå, hvis man ikke har noget som helst viden om asymmetrisk krigsførelse, som netop er den slags krigsførelse, der anvendes af terroristgrupper såsom Hamas, PIJ og PFLP.
 • COIs arbejde er præget af manglende gennemsigtighed og ansvarlighed. De blev bevilget 1,5 millioner dollars (ca 9,8 millioner DKK) til at udarbejde rapporten. Men der er ingen rapportering på, hvordan pengene blev brugt. Der er ingen oplysning om medarbejderne og deres konsulenter, hvilket gør det umuligt at kontrollere deres faglige kvalifikationer.
 • COI blev som sagt skabt af det berygtede FN’s Menneskerettighedsråd. Rådet kontrolleres af diktaturer og autoritære regimer – udover at være berygtet for at være ekstremt anti-Israel. COIs arbejde kan ikke siges at være en ægte “undersøgelse”, men et forsøg på at “begrunde” på forhånd vedtagne konklusioner – og begrundelserne tages direkte fra NGO’er, hvis troværdighed er lav. Således er det tilsyneladende meningen, at disse NGO’er skal gives et legitimetetsløft i kraft af, at COI er deres talerør.

Konklusionen: Dette er endnu et angreb på Israel ved hjælp af pseudo-undersøgelser i lighed med andre forsøg på at angribe via pseudo-granskninger, som ved den berygtede “Goldstone-rapport” fra 2009.


Kommentar fra MIFF – DK redaktionen …

Rapporten bliver officielt præsenteret til UNHRC møde den 18. marts. Der er mulighed for at protestere … se hér

Nok er nok! Bekæmp FN Menneskerettighedsråds hetz mod Israel

Yderligere analyser på engelsk

“IDF: Gaza Border Events: Questions & Answers” – en fantastisk ressource!

UN disgraces itself; accuses Israel of “war crimes”, ignores Hamas terror at Gaza border” – stor artikel af CUFI 28 February 2019, med sandheder om hvad der rent faktisk foregår ved grænsen – og giver eksempler på mediedækning og politiske reaktioner, som er helt galt afmarcheret. Med masser af billeder og video-clips.

NGO Monitor: “Gaslighting Gaza: Initial Analysis of UN Commission of Inquiry on Gaza Riots” (28 February 2019 – hovedkilden for herværende artikel).

“Flagrant Examples of Bias in Latest UNHRC Report On Gaza March of Return Riots” – “Aussie Dave” 28 February 2019. Fremhæver og analyserer særlige grelle påstande.

Report of the Independent UN Commission of Inquiry on Gaza Strip – An Initial Evaluation of a Problematic Report.” Amichai Cohen, 7 March 2019. Just Security.

NGO Monitor: “Inconvenient Truths for the UN: Analysis of Information Ignored by the 2019 Commission of Inquiry on Gaza” 7 March 2019. Artiklen oplister offentligt tilgængelige information som påviser, at Israels handlinger har været legale – og som COI har udeladt.

The UN Human Rights Council Report on Israel’s Response to the Gaza Border Riots – Another biased, malevolent, and unprofessional UN report” Alan Baker, 11 March 2019, JCPA.

PALESTINIAN MEDIA WATCH BLASTS UN CLAIMS ISRAEL TARGETS GAZA CHILDREN“. Maayan Jaffe-Hoffman. Jerusalem Post. 17 March 2019. UNHR bør påtale dem, som misbruger børn som kombattanter!

Experts Reveal Lies: UN Knew of Terrorist Activity on Gaza Border, but Did Not Report It“. JNS News Service 23 March 2019.

Og lidt mere på dansk: Læs hér om de halve sandheder og hele løgne om Gaza-optøjerne, som COI bevidstløst videregiver

Halve sandheder og hele løgne om Gaza-optøjerne

Oprindelig artikel “Slakter ny anti-israelsk FN-rapport“. På dansk – og redigeret af – Dina Grossman

 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem