Search

Hamas-leder og Ruslands udenrigsminister mødes for at diskutere Israels “krænkelser”

Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov mødes med den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i Moskva.

Rusland udtaler at hovedpunktet på dagsordnen i mødet mellem dem og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas er udviklingen i Mellemøsten, skriver i24NEWS.

Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov mødtes i går med Ismail Haniyeh, den politiske leder af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007. Terrorgruppen Hamas har en nazistisk inspireret ideologi og har som erklæret mål at udslette Israel.

Ruslands udenrigsministerium udtalte:

– Den 12. september… var Lavrov vært for… Haniyeh, som er i Moskva som leder af delegationen for denne palæstinensiske bevægelse.

– Hovedpunktet på dagsordnen var udvikling af situationen i Mellemøsten med vægt på det palæstinensiske spørgsmål.

Under forhandlingerne opfordrede udenrigsminister Lavrov til at stoppe spliden mellem Hamas og Fatah (bevægelsen som kontrollerer de palæstinensiske myndigheder som Danmark er med til at finansiere via dansk bistand). Fatah ledes af de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, 86-årige Mahmoud Abbas som har siddet på posten siden 2006. Spliden mellem Hamas og Fatah blev forværret efter Hamas begik et blodigt kup mod Fatah i Gaza i 2007 (Israel trak sig helt ud af Gaza i 2005).

Udenrigsminister Lavrov understregede også nødvendigheden af en “hurtig genoprettelse af den palæstinensiske nationale enhed på den politiske platform.”

Terrorgruppens delegation i Rusland bestod også af Hamas-vicechef af terrorgruppens politiske fløj, Saleh Al-Arouri, samt to andre højtstående medlemmer, Moussa Abu Marzouk og Maher Salah. Terrrorgruppens officielle besøg i Rusland forventes at vare 4 dage.


Hamas-talsmand Taher al-Nono udtalte i lørdags at Rusland anmodede om mødet, og at parterne ville diskutere deres indbyrdes forhold og Israels “krænkelser”.

Ruslands møde med terrorgruppen vil sandsynligvis lægge yderligere pres på forholdet mellem Israel og Rusland. Forholdet mellem de to lande er i forvejen anspændt grundet Israels støtte til Ukraine efter Rusland indvaderede landet for omkring 6 måneder siden samt Ruslands forsøg på at lukke for Jewish Agency’s aktiviteter i landet.

Israel har igennem flere år forsøgt at forhindre Iran i at sætte sig militært på Syrien og dermed kunne angribe Israel. Israel har igennem flere år angrebet iranske mål i Syrien, men efter krigen i Ukraine brød ud, har Rusland skruet bissen på når det gælder Israels luftangreb i Syrien. Tilbage i august fordømte udenrigsminister Lavrov israelske luftangreb i Syrien.

Udenrigsminister Lavrov fremhævede specifikt, hvad han kaldte for et “meget foruroligende” angreb mod lufthavnen i Damaskus sden 10. juni 2022 og et angreb mod havnen i Tartus ved Middelhavskysten, som Israel har påtaget sig ansvaret for.

Læs også – hvilke konsekvenser kan det få for Israel at Rusland nedjustere sin militære tilstedeværelse i Syrien?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp