Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas på besøg i Teheran for at danne ‘modstandsalliance’

Ayatollah Ali Khamenei. (Foto: Feebas420, flickr.com)
Målet er at hjælpe Hamas, Iran, Syrien og Hizbollah med at koordinere deres modsvar på angreb.

Under Hamas’ besøg i Teheran gav de udtryk for at forbindelserne mellem Iran og terrorbevægelsen skal styrkes og at de bør aftale en “fælles forsvarsalliance” med alle parter i “modstandsaksen”, skriver Jerusalem Post med reference til artikel bragt i den libanesiske avis Al-Akhbar.

Delegationen, der besøger Iran, ledes af Hamas’ næstformand i bevægelsens politiske bureau Saleh Al-Arouri, leder af Hamas’ diasporakontor Maher Salah, Musa Abu Marzouk, Izzat Al-Rishq, Zaher Jabarinm, Hussam Badran, Usama Hamdan, Ismail Radwan og Khaled Qaddoumi som er Hamas’ repræsentant i Iran.

På billedet ses Saleh Arouri (Hamas) sammen med lederen af Hizbollah Azzam Ahmad. (Foto: Abeer Ayyoub, flickr.com)

Hamas’ chef Ismail Haniyeh skrev i sit brev at han takker Iran for “deres bestræbelser på at støtte den palæstinensiske sag” og anmodede om mere støtte til “at møde den kvælende israelske belejring.” I brevet understregede Haniyeh også Hamas’ solidaritet med Iran mod amerikansk og israelsk politik.

Egypten nægtede Haniyeh udrejse fra Gazastriben – derfor deltog han ikke i mødet.

Jerusalem Post skriver, at mødet ifølge avisen Al-Akhbar også omhandlede forholdet mellem Syrien og Hamas. Terrorbevægelsen og syriske embedsmænd har forsøgt at genoprette forbindelserne, men “spørgsmålet er stadig kompliceret”, da “Hamas undlader at besvare det syriske krav om at undskylde deres afgang fra Syrien.”

Hamas nægtede at støtte Bashar al-Assads regime under den syriske borgerkrig, som brød ud i 2011. Derfor afskar syrerne forbindelserne med Hamas og tvang deres ledere til at forlade landet. Syrerne har også anklaget Hamas for at støtte terroristregrupper mod regimet.

I et interview til Al Mayadeen bekræftede Hizbollahs vicegeneralsekretær Sheikh Naim Qassam, at Hamas nærmer sig Syrien og at det er vigtigt for Hizbollah at forblive en del af modstandens akse og hjælpe med at genoprette forbindelserne mellem Hamas og Syrien.

Khamenei roste Hamas og “det palæstinensiske folks modstand” og sagde at “sejr kan ikke opnås uden modstand og kamp,”. Han tilføjede, at den palæstinensiske sag er det “første og vigtigste spørgsmål” i den islamiske verden.

Khamenei sagde at han værdsætter den “gode og vigtige” position Hamas-chef Ismail Haniyeh har og sagde at “Hamas er kernen i den palæstinensiske bevægelse, på samme måde som Palæstina er kernen i den islamiske verdens bevægelse.”

“Vi har altid udtalt vores synspunkter om Palæstina eksplicit og klart – også internationalt … de ved, at den islamiske republik er ret alvorlig i den palæstinensiske sag,” tilføjede Khamenei.

“For fyrre år siden troede ingen, at der ville blive oprettet en religiøs regering i Iran, som var centrum for amerikansk indflydelse og håb, eller at den israelske ambassade ville blive omdannet til en palæstinensisk ambassade, men denne utrolige transformation blev opnået,” sagde Khamenei.

Jerusalem Post skriver at Khameneis rådgiver for internationale anliggender Ali Akbar Velayati ifølge Al Mayadeen har udtalt, at mødet med Hamas var et strategisk vendepunkt i forbindelserne mellem Iran og palæstinenserne. Velayati fortalte Al-Arouri, at regionen ville se flere sejre til fordel for modstandsfronten.

Ifølge Radio Farda tilføjede Velayati, at den seneste udvikling i regionen er et “vendepunktet i historien af den militante islamisme” og “symbol på iranernes og modstandsbevægelsens kamp mod zionismens arrogance og USA.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem