Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Billedet som vækker stærke reaktioner i Israel

Knesset-medlem Ayman Odeh (yderst til højre) fra det arabiske parti Fælleslisten ved pressemødet med Hamas og Fatah 2. juli 2020. (Foto: Skærmdump fra MyIsrael på Twitter)
Hvorfor deltog Knesset-medlem Ayman Odeh i pressemøde med Hamas?

Fatah og terrorgruppen Hamas vil samarbejde om at opnå en uafhængig palæstinensisk stat og gøre modstand mod hvad de kalder for den israelsk-amerikanske “sammensværgelse” mod palæstinenserne, sagde senior Fatah-embedsmand Jibril Rajoub torsdag, skriver avisen Jerusalem Post.

Læs MIFFs artikel om Rajoub: – International lov giver os ret til at bekæmpe Israel med alle midler.

Læs også: I april 2017 klagede MIFF om Rajoub til FIFAs disciplinærkomité.

Rajoub er en af de mest ekstreme skikkelser i Fatah (ifølge israelske nyheder er hans bror aktiv i Hamas’ ledelse i Hebron). Rajoub talte under det fælles pressemøde og videokonference sammen med Hamas’ vicechef Saleh al-Arouri fra Libanon.

– Vi vil føre vores kamp sammen under det palæstinensiske flag for at opnå en uafhængig og suveræn palæstinensisk stat med 1967-grænserne og løse spørgsmålet om palæstinensiske flygtninge (retten til at vende tilbage) på grundlag af internationale beslutninger, sagde Rajoub.

Det fælles pressemøde er det første i flere år mellem højtstående embedsmænd i Fatah og terrorgruppen Hamas.

Knesset-medlemmer har klaget over Knesset-medlem Ayman Odeh’s deltagelse ved mødet
TV-billeder fra pressemødet viste at det arabiske Knesset-medlem og formand for det arabiske parti Fælleslisten, Ayman Odeh også deltog.

Ifølge Odeh deltog han ved mødet i Ramallah for at vise sin støtte til palæstinensisk forsoning.

Partiet Likud udtalte, at Odeh havde ramt et nyt lavpunkt ved at deltage i en begivenhed med terrorgruppen Hamas, hvor både Hamas og Rajoub opfordrede til at ødelægge Israel.

– Vi kan ikke tolerere at et Knesset-medlem deltager «i et arrangement til støtte for terror med Israels værste fjender», siger Knessets ordfører Yariv Levin (Likud).

Likud’s Knesset-medlem Shlomo Karhi har sammen med andre Knesset-medlemmer klaget over Odeh til Knesset’s etiske udvalg.

– Samarbejde mellem partierne er et nødvendigt skridt for at bekæmpe annektering, for at slutte okkupationen og opnå en retfærdig fred, siger Odeh.

Det er ikke første gang Odeh deltager i Fatah’s møder – se video her fra 2016:

Læs MIFF’s artikler om terrorgruppen Hamas her.

Læs MIFF’s artikler om Fatah her.

Terrorgruppen Hamas og Fatah røg i totterne på i hinanden i 2006 efter Hamas vandt det palæstinensiske parlamentsvalg og deres leder Ismail Haniyeh ledede den første palæstinensiske enhedsregering.

Onsdag blev Fatah-embedsmænd i Gazastriben opfordret til at deltage i en større demonstration arrangeret af terrorgruppen Hamas og andre palæstinensiske terrorgrupper, i protest mod Israels intention om at udvide sin suverænitet til dele af Vestbredden.

Læs MIFF’s artikler om annektering, hvorfor den IKKE er i strid med folkeretten og IKKE er apartheid.

Fatah- og Hamas embedsmænd sagde, at demonstrationen i Gazastriben ville bane vejen for at de kunne at genoptage bestræbelserne på at afslutte tvisten mellem dem.

Salah al-Arouri har israelske liv på samvittigheden
I 2018 tilbød det amerikanske udenrigsministerium op mod 5 mio. dollars for information om hvor vicechef Saleh al-Arouri i Hamas politiske fløj befinder sig. Arouri er en vigtig skikkelse i Hamas og har spillet en nøglerolle i at skabe ​​bånd mellem Hamas, Iran og Hizbollah. Han var også ansvarlig for flere Hamas-terrorceller på Vestbredden som gennemførte adskillige terrorangreb mod israelske civile og soldater.

PA samarbejde med terrorgruppen Hamas
Jibril Rajoub er tidligere sikkerhedskommandant for de Palæstinensiske myndigheder (PA). Han blev for nylig udpeget af Fatah til at lede et specielt udvalg som skal bekæmpe den israelske annekteringsplan. Onsdag aften, efter det stod klart at premierminister Benjamin Netanyahu ikke havde til hensigt at annoncere en annekteringsplan den 1.juli, inviterede PA-præsident Mahmoud Abbas Rajoub til et møde hvor han roste ham for hans bestræbelser på at mobilisere palæstinenserne mod annekteringsplanen og opnå enighed mellem Fatah og terrorgruppen Hamas.

Læs MIFF’s artikler om dansk bistand til palæstinenserne og hvordan den indirekte financierer terror her.

Under pressemødet med Arouri sagde Rajoub, at palæstinenserne forventer at Fatah og Hamas begynder at samarbejde om at opnå national enhed.

– Vi står over for ekstraordinære udfordringer, der er målrettet vores sag. Vores folks reaktion på [annekteringsplanen] viser at der er en national konsensus om at afvise den amerikansk-israelske sammensværgelse, sagde Rajoub.

Rajoub udtrykte håb om at Fatah og terrorgruppen Hamas “i fællesskab vil kæmpe sammen om den største harmoni og enighed”, tilføjede: “Vi ønsker at åbne et nyt kapitel sammen med Hamas. I dag ønsker vi at komme med én stemme og under ét flag og arbejde for at opbygge en strategisk vision for at konfrontere udfordringerne og få palæstinenserne på gaden og i alle fraktioner til at deltage sammen.”

Al-Arouri sagde under pressemødet at terrorgruppen Hamas er ivrig efter at komme ind i en ny fase, “som vil tjene vores folks strategi i et af de farligste stadier.”

Al-Arouri advarede om at hvis Israel formår at hævde suverænitet over dele af Vestbredden, vil de fortsætte med at annektere større territorier i fremtiden.

– Vi har endnu ikke besluttet hvordan vi vil reagere på annekteringsplanen. Vi vil under ingen omstændigheder være stille eller leve med den virkelighed. Annekteringsplanen betyder annullering af to-stat løsningen og det ikke vil være muligt at oprette en palæstinensisk stat på Vestbredden og Gazastriben, sagde al-Arouri.

Under henvisning til enighed mellem Fatah og terrorgruppen Hamas, sagde al-Arouri at de står sammen om at konfrontere og stoppe annekteringsplanen.

– Vi har gjort det før og vi vil gøre det igen. Hamas og Fatah stod sammen om at konfrontere besættelsen og modsætte sig den, selvom vi var uenige med Fatah. Vi skal lægge låg på vores uenigheder af hensyn til en strategisk aftale om at bekæmpe besættelsen, sagde al-Arouri.

Arouri roste Abbas for at “nægtede at give indrømmelser” til Israel. ”Vores budskab til fjenden er: undervurder ikke vores beslutsomhed eller vores afvisning af annekteringsplanen. Erfaringen viser at samarbejdet under første og anden intifada lykkedes at stoppe besættelsens planer. Da vi samarbejdede, tvang vi besættelsen til at trække sig tilbage og give os indrømmelser.”

Terrorgruppen Hamas lover at bruge ”alle former for kamp og modstand mod annekteringsplanen”
Al-Arouri lovede, at Hamas ville ty til ”alle former for kamp og modstand mod annekteringsplanen.

– Vi støtter alle juridiske og politiske foranstaltninger truffet af PA-ledelsen i den forbindelse. Nu må vi alle indse at slagmarken er skiftet til Vestbredden. Vores folk i Gazastriben er klar og [Hamas militære fløjs talsmand] Abu Obeida har sagt, at annekteringen vil blive betragtet som en krigserklæring mod palæstinenserne, sagde al-Arouri.

Rajoub advarede også om at annekteringen – hvis gennemført, ville svare til en krigserklæring mod palæstinenserne.

– Fra i morgen er Hamas og Fatah i samme skyttegrav. Vores konflikt med besættelsen er en eksistentiel konflikt. Hvis annekteringen gennemføres, vil vi anse besættelsen som vores fjende. I dag erklærer vi en aftale med Hamas om at konfrontere annekteringsplanen og [USAs præsident Donald Trumps plan for fred i Mellemøsten]. Besættelsen skal ikke teste vores folk, og vi vil konfrontere annekteringen med alle midler, sagde Rajoub.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem