Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Danmark med til at finansiere palæstinensisk brutalitet

Her ses palæstinensiske demonstranter i Hebron efter den ledende kritiker af de palæstinensiske myndigheder, Nizar Banat blev banket ihjel af palæstinensiske sikkerhedsstyrker, 2. juli 2021. (Foto: Flash90)
Palæstinensiske aktivister anklager PA-donorlande for at lukke øjnene for omfattende menneskerettighedsbrud og systematisk brug af tortur begået af de palæstinensiske myndigheder (PA) i Judæa og Samaria.

De palæstinensiske myndigheder (PA) har igennem længere tid slået hårdt og brutalt ned på PA-modstandere og kritiske stemmer.

Tilbage i juni 2021 skrev MIFF om at den en kendte palæstinensiske aktivist Nizar Banat døde i forbindelse med han blev anholdt af de palæstinensiske selvstyremyndigheders sikkerhedsstyrker (PA).

I 2021 skrev MIFF om at palæstinensiske demonstranter krævede at PA’s præsident Mahmoud Abbas ville gå af – EU gav ham 3 milliarder kroner.

Se også: Rapport fastslår at PA i Judæa og Samaria og den iransk-støttet terrorgruppe Hamas i Gaza udsætter palæstinenserne for systematisk tortur.

Banat var en ledende PA & Abbas-kritiker som blev banket ihjel af palæstinensernes egne sikkerhedsstyrker (PSO). Sikkerhedsstyrkerne blev trænet på de britiske skatteyderes regning, skriver The Jewish Chronicle (TJC).

Til trods for at Danmark ikke giver penge direkte til PA’s sikkerhedsstyrker, er danskernes skattepenge med til at finansiere PA’s brutalitet mod sin egen befolkning via dansk PA-bistand. Se hvor mange milliarder Danmark sender til PA i 2021-2025. Se debat i Folketinget om PA’s misbrug af dansk bistand.

14 medlemmer af PA’s sikkerhedsstyrker (PSO) blev fanget på et overvågningskamera mens de kidnappede Banat i juni 2021. Banat havde planer om at gå ind i politik, han havde 300.000 følgere på sociale medier hvor han delte flere klip og talte om omfattende korruption i PA’s top.

I klip fra overvågningskameraet ses PSO sikkerhedsstyrker tvinge Banat ind i en bil og efterfølgende bærer ham ind i deres hovedkvarter.

Ved senere ankomst på hospitalet, havde været udsat for 42 forskellige skader over hele kroppen – Banat blev erklæret død på stedet.

Her ses PSO-sikkerhedsstyrker bærer ledende PA-kritiker Nizar Banat. Banat er blevet sløret på billedet, alligevel er det tydeligt at han er slemt forslået.

Siden 2011 har Storbritannien brugt over 5,33 millioner kroner på at træne og støtte Abbas’ PSO-sikkerhedsstyrker. Danmark har bidraget via dansk PA-bistand

Palæstinensiske aktivister anklager Storbritannien og andre støttespillere for at lukke øjnene for omfattende menneskerettighedsbrud og systematisk brug af tortur begået af PA i Judæa og Samaria. Læs rapporten som dokumenterer torturen her.

Anonym palæstinensisk embedsmand som TJC har talt med forsvarer brug af tortur fordi det er nødvendigt for indsamling af efterretningsmateriale. Embedsmanden tilføjer at Banat fortjente at blive dræbt fordi han var «fræk» mod PSO-sikkerhedsstyrkerne som bankede ham ihjel og var kritisk over for PA og Abbas:

– Hvis jeg havde været der ville jeg havde været med til at banke ham. Jeg mener at Banat fortjente hvad der skete med ham. Hvis du ser hans videoklip, vil du kunne se at han ikke var stabil, siger PA embedsmanden.

Drabet af Banat fik gaderne til at koge over med palæstinensiske demonstranter som PA slog hårdt ned på. Palæstinensiske journalister bad sågar FN om beskyttelse mod PA. PA fik slået ned på protesterne, men utilfredsheden med Abbas er ikke forsvundet.

Til at started med påstod PA at Banat døde af et hjerteanfald, men PA måtte senere erkende at Banat ikke døde en naturlig død. Efter de voldsomme protester blev 14 PSO-folk anholdt, men blev alle løsladt allerede i juli – forklaringen lød på at der var frygt for at de ville blive udsat for Corona-smitte. Tilbage står spørgsmålet – vil de nogensinde stå til ansvar eller blive straffet for drabet?

Drabet af Nizar Banat vakte stor vrede og mange demonstrationer i de palæstinensiske selvstyreområder i Judæa og Samaria. På billedet ses demonstration i Ramallah, 24. juni 2021.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem