Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Ulmer der et mytteri mod Abbas i Fatah?

Mahmoud Abbas, PA TV 17. januar 2022. (Skærmdump, PMW/ YouTube)
Mens de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas har siddet limet til taburetten siden 2006, stiger utilfredsheden med ham både på gaden og inden for egne rækker.

Modstanden mod de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident Mahmoud Abbas, vokser ikke kun på gaden, men også i hans eget parti, fortæller Fatah-kilder. Skriver Israel Hayom.

86-årige Abbas har siddet på posten siden han blev valgt i 2006 (i 2005 trak Israel sig helt ud af Gaza og 4 bosættelser i Judæa og Samaria).

Abbas har udskudt sin 4-årige præsidentperiode efter bruddet fra den iransk-støttet terrorgruppe Hamas, som udførte et blodigt militærkup mod Fatah i Gaza i 2007. Dvs at palæstinenserne siden 2007 har været splittet i to – Hamas-regimet i Gaza og PA i Områrde A og B i Judæa og Samaria (jf. Oslo-aftalerne, 1993).

Se her hvor mange milliarder Danmark giver PA i 2021-2025

Demokrati ala Abbas…
Der har ikke været præsidentvalg i 17 år fordi Abbas gentagne gange finder på undskyldninger for at aflyse dem, og til dato har ingen været i stand til at udfordre ham og derfor sidder Abbas nyu limet til præsident taburetten…

Den stigende kritik mod Abbas nåede nye højder i løbet af ugen, efter Abbas meddelte at ​​Hussein al-Sheikh som er en af ​​hans nærmeste assistenter var blevet udnævnt til generalsekretær for Den Palæstinensiske Befrielsesorganisations eksekutivkomité (PLO), således har Abbas sørget for at en af hans nærmeste reelt kan blive hans efterfølger på præsidentposten.

Mange inden for Fatahs rækker er utilfredse med Abbas’ træk. Mens al-Sheikh er en højtstående Fatah embedsmand, er der andre som har højere poster end ham og ser sig selv som potentielle efterfølgere til Abbas – det gælder især Fatahs generalsekretær Jibril Rajoub.

Forargelsen inden for Fatahs rækker skyldes også nederlaget de led mod terrorgruppen Hamas under valget i sidste uge ved Birzeit University’s studenterråd. Flere Fatah-distriktschefer inkl. lederen af ​​Fatah-bevægelsen i Ramallah og Al-Bireh Muwafaq Suhwail.

Fatah-embedsmænd er vrede over at “betale prisen” for Abbas’ fejl.

Mange i den palæstinensiske ledelse siger, at den fortsatte sikkerhedskoordinering med Israel er en ineffektiv politik, der underminerer Fatahs position på den palæstinensiske gade. Der er også et stigende pres for at erstatte Ramallahs premierminister Mohammad Shtayyeh grundet beskyldninger om korruption.

Den voksende utilfredshed har fået Abbas til at indkalde til hastemøde i den palæstinensiske ledelse i forsøget på at finde en løsning på uenighederne, men ifølge kilder tætte på mødet, mødte PA-præsident Abbas og al-Sheikh hård modstand.

– Efter Hamas ikke reagerede på [Jerusalem flag]-marchen, og Al-Aqsa [moskeen] blev en ‘synagoge’, skal der tages et historisk skridt for at bevise, at vi er den palæstinensiske ledelse, sagde en embedsmand under mødet, hvor han og andre opfordrede Abbas til at stoppe sikkerhedskoordineringen med Israel.

Det menes at den hårde tilgang som Fatah-embedsmænd gav udtryk for under mødet, har presset Abbas til at meddele USA’s udenrigsminister Antony Blinken, at han overvejer forskellige midler til at presse Israel, USA og internationale personer til at forny fredsforhandlingerne, inkl. implementering af beslutningen truffet tidligere på året af Fatahs centralkomité, om at tilbagekalde anerkendelsen af Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem