Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

I uofficielt træk stemmer PLO-rådet for at stoppe sikkerhedskoordinering med Israel

Mahmoud Selman Abbas, President of the State of Palestine during a Special Session of the Human Rights Council. 28 october 2015. UN Photo / Jean-Marc Ferré
Mahmoud Abbas - præsident for Det palæstinensiske selvstyre. (UN Photo/Jean-Marc Ferré).
PLO's eksekutivkomité, ledet af de palæstinensiske myndigheders (PA) præsident, Mahmoud Abbas, skal godkende resolutionerne før de kan vedtages.

Den Palæstinensiske Befrielsesorganisation (PLO) centralråd besluttede onsdag aften at suspendere sikkerhedskoordineringen med Israel, oplyser det officielle palæstinensiske nyhedsbureau Wafa. Skriver Israel Hayom.

Beslutningen kommer et døgn efter tre formodede terrorister blev dræbt af israelske styrker i byen Nablus i det nordlige Judæa og Samaria. En fjerde mistænkt som er bevæbnet og betegnes som farlig er fortsat på fri fod.

De fire bevæbnede mænd står bag flere skudangreb i Judæa og Samaria mod israelske soldater og civile de seneste uger.

Det palæstinensiske centralråd udtaler i erklæring ved afslutning af en tre-dages konference, at de suspenderer anerkendelsen af Israel, indtil en palæstinensisk stat er anerkendt inden for 1967-grænserne med Østjerusalem som deres hovedstads og stop for bosættelsesaktivitet.

Saeb Erekat bekræfter: – Abbas sagde nej til 100% af Vestbredden, et delt Jerusalem – og tilladelse til indrejse af 150.000 flygtninge til Israel

Centralrådet afviste også “økonomisk fred, ‘konfliktreduktion og tillid’-projekter, som Israel tilbyder som et alternativ til en retfærdig fred baseret på [etableringen af en palæstinensisk stat].”

Organet vedtog en lignende resolution for fire år siden, som ikke blev gennemført.

PLO’s eksekutivkomité, ledet af præsidenten for den palæstinensiske selvstyre (PA), Mahmoud Abbas, skal stadig godkende resolutionerne før de kan vedtages.

Eksekutivkomiteen er det palæstinensiske politiske organ på højeste niveau.

Palæstinenserne har igen og igen sagt nej til at få deres egen stat

Hvis palæstinenserne virkelig ønsker deres egen stat, hvorfor har de så gentagne gange afvist tilbud om “Palæstina”?

Abbas til Israels forsvarsminister: – Selv med pistol for tindingen vil jeg gøre alt for at forhindre eskalering

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem